fbpx

USKOK ISTRAŽUJE Policija upala u kuću Lovre Kuščevića na Braču

Portal Index.hr doznaje kako od ranog jutra traje policijska akcija na otoku Braču te da je meta istražitelja bivši ministar uprave Lovro Kuščević.

Neslužbeno je potvrđeno da su u tijeku pretrage prostora kojima se koristi Lovro Kuščević, ali i da traje istraga nad još nekoliko osoba. Pretragu je zatražio Uskok.

USKOK se ozbiljno aktivirao u istraživanju brojnih afera na Braču, što je rezultiralo odlaskom Lovre Kuščevića s mjesta ministra uprave.

Na razgovor s USKOK-ovim istražiteljima u Splitu krajem srpnja i početkom kolovoza su pozivani Nerežišćani koji su bili vijećnici u vrijeme Kuščevićeva načelničkog mandata. Kako doznajemo, istražitelje su najviše zanimali kriteriji po kojima je utvrđena lista osoba s pravom prvenstva otkupa POS-ovih stanova, a posebno činjenica da se na njoj, kao što je poznato, našao i Kuščevićev šogor kojemu je, uz to, Kuščević i sudužnik u kreditu.

Nadalje, istražitelji su se raspitivali i o procesu prenamjene zemljišta koje je Kuščevićeva supruga kupila dok je bilo poljoprivredno, a potom ga, nakon prenamjene, prodala zagrebačkoj Gold gradnji. Ona tamo već neko vrijeme gradi vile.

Je li upravo to razlog pretresa, zasad nije poznato no pretpostavlja se da jest.

ZDanas/Index.hr