fbpx

Večeras završava Zadar snova

Od 7. kolovoza trajao je 23. festival suvremenog kazališta Zadar snova. Od svog početka festival je imao misiju donijeti umjetničke sadržaje koji nedostaju u kulturnom životu grada. Program su omogućili Grad Zadar, Ministarstvo kulture i Zadarska županija.

Posljednji dan festivala održava se u Studentskom klubu Božo Lerotić

21.30h

Kazalište Grupa – Lee Delong: Mistero Buffo / Dario Fo

U Ameriku mu nisu dali ni da uđe niti da je igra, Vatikan je bio skandaliziran njegovom izvedbom na državnoj televiziji, neki intelektualci su govorili protiv njegovog dobivanja Nobelove nagrade za književnost, a visoki policijski dužnosnici u Italiji su organizirali terorističku grupu koja je otela, mučila i silovala njegovu životnu družicu i glumicu Francu Rame. Klaunerija dell’arte u kojoj se sjajni Dražen Šivak transformira u više od 30 likova.

Redateljica: Lee Delong

Izvodi: Dražen Šivak, Glazbenik: Danijel Hršak

Prevoditeljica: Tatjana Peruško, Produkcija Kazalište Grupa i Triko Cirkus Teatar


22.30h

Marko Stamenković: Fustanella

Završni program uz domaćina Marka Stamenkovića. Kulturološki pogled unatrag i unaprijed.

Nezavisni kustos i povjesničar umjetnosti, izvedbeni umjetnik i teoretičar performansa, radi na multimedijalnom vizualnih i izvedbenih prostoru. Zadnja velika izložba koju je ovog proljeća programirao u Splitu zvala se ‘Tijelo koje gori’, u produkciji HULU-a i Umjetničke akademije, u okviru koje je održao predavanje ‘Plamen za slobodu’.