fbpx

ČLAN MLADEŽI HDZ-a Krivotvorio diplomu i obračunske liste pa pokrao više tvrtki – dobio 8 mjeseci uvjetno!

“Povraća mi se na hrvatsko pravosuđe” – tim je riječima vlasnik nakladničke kuće Despot Infinitus d.o.o., Zvonimir Despot komentirao pravomoćnu presudu za prevaru čovjeku koji mu je nezakonito ovršio tvrtku.

-Konačno sam uspio dobiti pravomoćnu presudu protiv mladog kriminalca koji je u proljeće 2014. godine na Fini pokušao ovršiti moju firmu na temelju krivotvorenih obračunskih lista plaća jer je izmislio da je bio zaposlen u mojoj firmi i da ga nisam platio. I šokiran sam! Iz presude vidim da je kriminalac tijekom 2013. pa do travnja 2014. pokušao prevariti nekoliko tvrtki na sličan način, da se lažno prijavio na HZMO i da je krivotvorio fakultetsku diplomu. Za počinjena kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprava dobio je UVJETNU osudu, i to osam mjeseci zatvora uvjetno, a kazna se neće izvršiti ako u roku od dvije godine kriminalac ne počini novo kazneno djelo! Bljuje mi se na hrvatsko pravosuđe! Kao oštećena stranka usto uopće nisam pozvan na sud svjedočiti, a tada sam bio na rubu infarkta, između ostalog.

Danas sam Fini poslao zahtjev za povrat tvrtkinog novca, nadam se i sa kamatama! Nastavak slijedi…

P.S. Kriminalac je bio član Mladeži HDZ-a, i time se javno hvalio, a tata viđeniji član zagrebačkog HDZ-a. Pitam se, je li i to utjecalo na ovakvu presudu? – napisao je Despot na svom Facebook profilu.

Zvonimir Despot u Zagrebu vodi nakladničku tvrtku koja financijski uredno posluje i zapošljava četvero ljudi. Jednoga dana, kao grom iz vedra neba, po njemu je udarila Fina – državna agencija za financije. Despotovoj tvrtki blokiran je poslovni račun, a stiglo je i rješenje o ovrhi zbog 50.000 kuna navodno neisplaćenih honorara.

Despot je vrlo lako dokazao da je žrtva prevaranta i da mu je državna agencija blokirala poslovanje na temelju krivotvorenih dokumenata koje nije provjerila. Uostalom, i krivotvoritelj je odmah povukao zahtjev.

No tada je uslijedilo novo neugodno iznenađenje za Despota. Državnu agenciju uopće ne zanima što je grubo pogriješila i oštetila poduzetnika onemogućivši mu rad i zabrinuvši njegove poslovne partnere. Na vrhuncu groteske Fina je Despotu uredno, sve po zakonu, ispostavila račun za svoje takozvane usluge. Za zaprimanje dokumenata i deblokadu računa naplatila mu je 2130 kuna.