fbpx

Istražili ste moju imovinu, sada istražite Zrilićevu, Nižićevu, Kalmetinu, Livakovićevu i Longinovu

Povodom završenog nadzora Porezne uprave nad imovinom njega kao i njegove obitelji, županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač oglasio se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Porezni nadzor nad imovinom moje obitelji trajao je godinu i pol dana. Godinu i pol dana pretresanja kompletnog imovinskog stanja, svih prihoda, rashoda, kreditnih zaduženja svakog člana obitelji… Sve do u m2, sve do u lipu. I to po anonimnoj prijavi u kojoj su nadrobljene svakakve nebulozne gluposti, među ostalim čak da posjedujemo imovinu u inozemstvu pa se kontroliralo i koliko smo puta prešli granicu, gdje smo išli, valjda su i interpol angažirali. Sve to vrijeme i resursi utrošeni kako bi zaključak porezne bio da ne postoje disproporcije između izvora sredstava (dokazanih prihoda) i izdataka za nabavu imovine i učinjenih troškova.

Tko bi reći?

A nije da nismo sumnjiva obitelj.

Supruga Katica 15 godina direktorica Zračne luke Zadar. Zaprimila je sa 11 milijuna kuna duga, 6 neisplaćenih plaća i u potpunosti srušenu. Jedini avion koji je tada slijetao na ZL bio je onaj Croatia Airlines iz Zagreba a i oni su dizali ruke od Zadra reducirajući letove. Zajedno sa svojim suradnicima danonoćnim radom kompletno je izgradila i obnovila zračnu luku, dovela Rayanair i ostale avioprijevoznike, stabilizirala poslovanje, godinama obarala rekorde u broju putnika i financijskim pokazateljima. Nakon smjene i otkazivanja ugovora o radu iza nje je na računu ostalo 36 milijuna kuna i plaće radnika među najvišima u RH (apel ministru protiv njezine smjene potpisali su gotovo svi zaposlenici). I nije da nam je bilo krivo kada je morala otići, dapače svoje radne i sve druge kapacitete napokon je mogla u potpunosti usmjeriti prema svojoj obitelji. U gradu koji je u bivšoj Jugoslaviji imao drugi BDP po glavi stanovnika i najrazvijeniju industriju nakon rata lopovi i ratni profiteri uništili su preko 30 tvrtki. Njih nitko ne češlja i ne provjerava nego onu koja je spasila jednu. Da li su ikada igdje oni koji su danonoćno radili i stvarali razmišljali o lopovluku i krali?

Otac mi je prebacio 80tu a još uvijek radi iako mu svi govorimo da uspori. Cijeli život radi kao doktor. Koliko ljudi još znate da sa 80 godina neumorno rade? I on je onaj koji radi i stvara.

Sin mi je isto doktor. Kad su raspisivali natječaje bio je prvi po bodovima na 3 specijalizacije. Joso je na GO HDZa urgirao da ga se nigdje ne primi jer je bolnica HDZova, a on je moj sin. Sad se ubi se od posla u bolnici, svako malo je dežuran. Nema ljudi, doktora. Dakle i on radi i stvara.

Ja osobno sam županijskoj skupštini i gradskom vijeću više od 6 godina. Napisao sam preko 200 priopćenja o devijacijama i lopovluku vladajućih. Kao vijećnik nikada nisam falio sa niti jedne radne sjednice (samo na svečane ne dolazim). Bacili su mi bombe u dvorište, tukli me i razvlačili. Zbog borbe protiv kriminala i HDZa glava mi je bila na svakoj drugoj naslovnici Voxa i Regionala sa najgnusnijim lažima, a i danas se to nastavlja od istih novinarki u medijima koje plaća HDZ preko gradskog, županijskog proračuna i javnih tvrtki, a uređuju ih šef, torbar i zastavnik. Za govornicu neće izaći, ukrstiti koplja u intelektualnom odmjeravanju snaga nego kao sredstvo koriste psihodelirične novinarke sa poviješću bolesti, kad ne piju tablete vide bijele miševe, konjokradice, silovatelje… i tko zna što sve ne. Sad planiraju onu najrastrojeniju i psihički u najtežem stanju postaviti za urednicu u tiskanom listu. Što gora to bolja za njihove prljave poslove. Učinak svega što su poduzimali i što će poduzimati što se mene tiče ravan je nuli. Za imidž me boli briga, najbitnije mi je što o meni misle moja obitelj, Ante, Marjana i ja sam ujutro kad se pogledam u ogledalo. Iskreno da kažem najteže od sveg pisanja medija mi je palo kada je Vox izbacio par pozitivnih članaka o meni neposredno nakon lokalnih izbora 2013 godine. Svojski sam se potrudio da to odmah prestane. Prije lokalnih izbora 2017 godine u pauzi pretposljednje sjednice Gradskog vijeća u tom sazivu pred više svjedoka Kalmeta meni i Anti nudi koaliciju sa HDZom (meni osobno ispred vrata kancelarije tadašnjeg dogradonačelnika Vlakića, a Anti u maloj vijećnici). Iste sekunde je odbijen. Dakle da smo htjeli bilokakva materijalna dobra ili dio moći bilo nam je ponuđeno na pladnju. Mnogi su u ovome gradu prodali dušu vragu, moji drugovi suborci i ja nikada nećemo. Odustati isto nećemo, što nas više udaraju i podmeću naša motivacija i borbenost je jača. Odlazak iz politike priželjkujem jer nisam homo politicus, prezirem je, ali on se neće dogoditi zbog udaraca i pritisaka ma koliko oni jaki bili. Nego kad se ostvare zacrtani ciljevi. Slomi kičma klijentelističko-partijskoj lopovskoj kliki.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač