fbpx

Milan Bandić objavio predsjedničku kandidaturu sa sloganom: “Korupcija svima, a ne samo njima”

Hrvatska će prvi puta za predsjedničke izbore dobiti kandidata koji će voditi svojevrsnu antikampanju. Ime novog kandidata je Milan Bandić, a neki od slogana su ‘Korupcija svima, a ne samo njima’, ‘Što god vam ponude, ja nudim duplo’ i ‘Korupcija: Sad il’ nikad’.

Dario Juričan dobio je potvrdu Ministarstva uprave da smije promijeniti ime u Milan Bandić i s njim ide u bitku za Pantovčak jer kaže da želi korumpirati zemlju. Za njegovu kandidaturu nema pravne prepreke, pišu 24sata.

Točke predizbornog programa su među ostalim osnivanje Ministarstva korupcije, ukidanje USKOK-a, te ustavna zaštita korupcije.

Iako se čini da se radi o lažnom imenu i lažnoj kampanji, kandidat je zaista Milan Bandić. Samo što je on rođen 1976. za razliku od puno poznatijeg imenjaka i prezimenjaka koji je gradonačelnik Zagreba i rođen je 1955. godine.

Novi Bandić se donedavno zvao Dario Juričan, filmski je redatelj i pod tim imenom je snimio filmove o Ivici Todoriću ‘Gazda’ i Miroslavu Kutli ‘Gazda: Početak’. Sljedeće godine bi trebao biti gotov i film o gradonačelniku Zagreba ‘Kumek’.

‘Lišen stranačkih okova, slobodan kao feniks, kao ptica, kandidiram se za predsjednika Republike Hrvatske. Ja sam običan čovjek u službi malog korumpiranog čovjeka i želim korumpirati Hrvatsku radeći kao konj. To je moj program. Nije budućnost Hrvatske kopanje po ideološkim rovovima i ja ću se zalagati za korupciju kao zajedništvo svih’, rekao je novi Milan Bandić, najvaljući kandidaturu i parafrazirajući program svog poznatijeg imenjaka i prezimenjaka.