fbpx

REINER “Unatoč brojnim postignućima vlade građani ne vide da im je bolje, ja to ne mogu shvatiti”

Nakon dvomjesečne stanke danas je počela 14. sjednica koja će trajati do kraja listopada. Sjednica Sabora počela je Aktualnim prijepodnevom, a pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima postavit će 38 zastupnika iz oporbenih stranaka i stranaka vladajuće koalicije. Jedan od njih je i HDZ-ov Željko Reiner.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner nabrojao je postignuća Vlade poput povećanja kreditnog rejtinga, većih plaća, gospodarskog rasta i ustvrdio da se građanima plasiraju teze da je sve u Hrvatskoj loše u koje oni ponekad povjeruju i ne vide da im je bolje, pa je zamolio ministra gospodarstva Darka Horvata da mu objasni taj fenomen.

Reiner ne može shvatiti

Horvat mu je odgovorio da postoji taj fenomen malodušja i da će se kroz ovu i sljedeću godinu boriti za bolji standard malog čovjeka i izrazio nadu da će uspjeti još više podići minimalnu i prosječnu plaću.

Reiner je rekao da je djelomično zadovoljan odgovorom, ali da mu jednostavno nije jasno zašto primjerice povećanje plaća od 11 posto nikoga ne dira i to je fenomen koji on ne može shvatiti.

“Ne mogu shvatiti da ljudi koji su dobili 200, 500, 800 kuna veću plaću da im se naprosto čini da to nije važno”, kazao je Reiner.