fbpx

SPRDNJA S POVJERENSTVOM Brkić o skupom satu: “Nosim bratove satove, jedan je skinuo s ruke i poklonio mi”

Predsjednica povjerenstva Nataša Novaković nije mogla suspregnuti smijeh. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je da se ne pokrenu postupci protiv dužnosnika Milijana Brkića, Martine Dalić i Milana Bandića.

Protiv potpredsjednika Sabora Brkića postupak je otvoren nakon što su mediji objavili da je u javnosti viđen sa skupocjenim satovima koje nije prijavio u imovinskoj kartici.

“Netočno je da postoji nesklad između prijavljene imovine i stvarne imovine. Naime, ja nakon razvoda živim u stanu zajedno s bratom koji ima određen broj satova pa ih povremeno i nosim. Jedan od satova dobio sam od njega na poklon u listopadu 2017. godine. To nije bio novi sat, moj ga je brat nosio na ruci, a kako se ja bavim ronjenjem, on ga je skinuo s ruke i poklonio mi ga. Zato nemam kutiju. Brat mi je rekao da ne vrijedi 30 tisuća kuna”, stoji u očitovanju Milijana Brkića Povjerenstvu.

U dopisu koji je Brkićev odvjetnik poslao Povjerenstvu stoji i izjava Joze Brkića.

“Ja sam poduzetnik iz Australije i koristim stan na adresi u Zagrebu zajedno sa svojim bratom. Imam veći broj satova koje nosim. Upoznat sam s činjenicom da neke od tih satova uzme moj brat Milijan i nosi ih. Međutim, to su moji satovi i ja se ne protivim da ih on nosi. Jedan sat sam mu i poklonio. To je sat za ronioce, a kako se moj brat bavi ronjenjem, ja sam mu sat poklonio i to na način da sam ga skinuo s ruke i poklonio mu ga. Milijan me pitao vrijedi li taj sat više od 30.000 kuna i ja sam mu odgovorio da ne vrijedi”, izjava je Brkićevog brata Joze.

Tijekom čitanja očitovanja braće Brkić predsjednica povjerenstva Nataša Novaković nije mogla suspregnuti smijeh.

Niti u predmetu bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić nije pokrenut postupak slijedom prijave po kojoj joj je Hanza medija pokrila troškove izdavanja i promocije knjige što bi bio nedopušteni dar. Zaključeno je da Dalić u tom trenutku više nije bila dužnosnica, pa nema osnove za pokretanje postupka.

U predmetu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Povjerenstvo je razmatralo potencijalni sukob interesa u Večernjem listu. Taj medij objavio je nagradu igru u kojoj je dodjeljivao stan Zagrebačke stanogradnje koja je navodno povezana sa Zagrebačkim holdingom koji je u vlasništvu grada.

Kako se Zagrebačka stanogradnja u očitovanju Povjerenstvu odgovorila je da je stan prodala Večernjem listu te da ni na koji način nije bila sponzor nagradne igre, zaključeno je da niti ovdje nema elemenata za pokretanje postupka.