fbpx

ZAVRŠENA PROVJERA OBITELJSKE IMOVINE PUPIĆA-BAKRAČA Istraživali su nas kao da smo najgori kriminalci i ništa nisu našli

Odjel za suzbijanje poreznih prijevara Porezne uprave Zadar završio je nakon godine i pol dana rada izvještaj o “porijeklu imovine” obitelji Katice i Marka Pupića Bakrača. Obavljenim poreznim nadzorima za razdoblje od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine poreznici su utvrdili da “ne postoji disproporcije između izvora sredstava (dokazanih primitaka) i izdataka za nabavu imovine i učinjene troškove” kod obitelji Pupić Bakrač. Drugim riječima, da je obitelj Pupić Bakrač imovinu u istraživanom razdoblju stekla iz legalnih prihoda i izvora financiranja, piše Zadarski.hr

– Porezna uprava je potrošila godinu i pol dana na istraživanje porijekla imovine moje obitelji, supruge i mene. Provjeravali su nam apsolutno sve, izvore primanja, sve uknjižene nekretnine, uključujući i zamjenu zemljišta od 14 kvadrata sa susjedima, provjeravali su mog sina, oca, svi smo bili izloženi pretresanju i “češljanju” kao da smo najgori kriminalci. I sve to na temelju anonimne prijave, nakon što smo i ja i moja supruga više puta bili medijski linčovani i optuživani da smo se obogatila na tko zna čemu.

Sada je izvještaj gotov, na više od 60 stranica, i u njemu sve jasno piše. Baš me zanima hoće li Porezna uprava na jednako revan način provjeravati i imovinu nekih drugih poznatih Zadrana koji su se obogatili perući novac sumnjivih austrijskih banaka na zadarskom području, na preprodaji droge, švercu, namještenim poslovima s općinama i gradovima ulažući novac u bezbrojne ugostiteljske objekte u Zadru i Zagrebu, kad ih ja budem prijavio. Baš me zanima hoće li ti isti mediji koji su mene neosnovano blatili, tada pisati o njima, o svojim zapravo sponzorima.

Tužiti ih neću, jer kada sam god nekoga zbog toga tužio prve rasprave su sazivane nakon četiri godine i sada im prijeti pad u zastaru, a kad političari i ti njihovi “poduzetnici” tuže mene, onda se rasprave zakazuju u roku nekoliko mjeseci. To dovoljni govori o načinu kako funkcionira zadarsko pravosuđe – kazao nam je Marko Pupić Bakrač, vijećnik Akcije mladih u skupštini Zadarske Županije.

Izvor: Zadarski.hr