DORH Petorica optužena zbog premlaćivanja muškarca ispred noćnog kluba

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv petorice mladića u dobi od 31 do 24 godine zbog sudjelovanja u tučnjavi potkraj srpnja ispred jednog noćnog kluba u Zadru. Tada su naime pretukli 41-godišnjaka s kojim su se ranije sukobili u WC-u.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru obavijest o podizanju optužnice objavilo je na internetskim stranicama DORH-a, a prenosimo ga u cijelosti:

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana, odnosno protiv 30-godišnjaka, 27-godišnjaka, 31-godišnjaka, 24-godišnjaka i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. Kaznenog zakona/11, te protiv petookrivljenog 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (23. 10. 2019.)

Petorici okrivljenika se stavlja na teret da su 20. srpnja 2019. od 04,00 do 04,30 sati, u blizini noćnog kluba u Zadru; motivirani prethodnom svađom i naguravanjem u prostoriji toaleta kluba sa 41-godišnjim oštećenikom, kojeg su zaštitari iznijeli van kluba i uputili ga da bježi; a kad se on pokušao udaljiti, prišli mu s leđa u cilju fizičkog obračuna s njim. Prvookrivljenika se tereti da ga je udario koljenom u glavu i potom šakom u glavu, a zatim ga je drugookrivljenik udario dva puta šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a potom su ga trećeokrivljenik, četvrtookrivljenik i petokrivljenik okružili te ga istovremeno sva petorica okrivljenika udarali rukama i nogama u tijelo. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne lakatne kosti.

Petookrivljenog 26-godišnjaka tereti se da je 30. srpnja 2019. u stanu kojeg koristi u Zadru, iako svjestan da je zabranjeno držati automatsko vatreno oružje, držao automatsku pušku AK-47. U optužnici je predloženo da se protiv prvookrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. t. 1. ZKP-a).