fbpx

GUVERNER UPOZORAVA Tržište nekretnina u Hrvatskoj se pjeni, cijene su na razinama prije krize

Posebno to vrijedi za Jadran, u Zagrebu je situacija slična, a tome doprinosi činjenica da u nekretnine ulažu i građani i poduzeća i institucionalni ulagači

Cijene stanova u Hrvatskoj uzletjele su na pretkrizne razine pa smo nedavno zabilježili najveći skok cijena u EU od čak 10,4 posto.

Da je stanje uzavrelo i da se stvara nekretninski balon, sada ističe i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić te je s konferencije ‘Izazovi promjene’, u organizaciji mirovinskih fondova i burze, istaknuo da stanje podsjeća na ono uoči financijske krize, piše Večernji list.

‘Tržište nekretnina u Hrvatskoj se pjeni, cijene su na razinama prije krize, a posebno to vrijedi za Jadran. U Zagrebu je situacija slična, a tome doprinosi činjenica da u nekretnine ulažu i građani i poduzeća i institucionalni ulagači.

Zbog pada kamata svi love prinose i pokušavaju zaraditi’, kazao je Vujčić pa podsjetio da je tržište nekretnina ciklično te da osim faze rasta postoji i faza pada, koja može donijeti velike neizvjesnosti.