fbpx

HDZ-ovka o prosvjedu Pravda za djevojčice: “Organizatorice prosvjeda su neradnice nepametne i zlobne”

Riječka gradska vijećnica iz redova HDZ-a, Ivona Milinović, široj javnosti poznata po verbalnim napadima na srpsku manjinu u Hrvatskoj, prije par dana se na svom Facebooku obrušila na organizatore i organizatorice prosvjeda Pravda za djevojčice.

Organizatorice prosvjeda optužila da su “neradnice nepametne i zlobne”

Milinović je tako u svojoj objavi napala organizatore riječkog okupljanja, jednog od niza prosvjeda koji su se u subotu odvijali u hrvatskim gradovima, a čiji je povod bilo višestruko silovanje djevojčice u okolici Zadra te način na koji se pravosuđe bavi tim slučajem. HDZ-ovka je organizatorice optužila da su “neradnice nepametne i zlobne” koje se “ne bore za pravnu državu i djevojčice”, već “isključivo za svoje ideološke propagandne svinjarije i radna mjesta u vrlo opskurnim udrugama”.

Milinović je zasmetalo što se organizatorice bore za pravo na pobačaj, odnosno ‘slobodu za ubojstvo nerođenih djevojčica’, kako to ova vijećnica piše, te “relativiziraju što je žena, a što muškarac”, no što je mislila s ovim posljednjim, nije podrobnije objasnila. Ovaj post je objavila prije prosvjeda.

“Ma sramite se neradnice nepametne i zlobne”

“2 od 3 objave na njihovim stranicama nakon što su se ‘oslobodile’ i neuspješno ‘prevarile javnost’ – sloboda za ubojstvo nerođenih djevojčica. To je cilj. Kakva nepravda i kakva silovanja. Silujte! Kradite! Dok god ‘dajete pare’ da se mi ‘borimo’ za prava ‘žena’ i protiv silovanja. Doduše, svojski su se te ‘borkinje’ potrudile da relativiziraju što je žena a što muškarac. Da što duže nitko ne može detektirat koji je cilj njihova postojanja? I za što se pak bore? Zašto ih plaćamo iz javnih sredstva? Ma sramite se neradnice nepametne i zlobne, kakve ste sve osobne tragedije spremne iskoristiti da bi dobile nezasluženu plaću iz javnog proračuna”, ‘zapjenjeno’ je napisala Milinović.

Organizatorice riječkog prosvjeda udruge koje se bore za prava žena

Inače, organizatorice riječkog prosvjeda, na kojem se unatoč kiši okupilo mnoštvo građana, sa zajedničkim zahtjevima kao i u ostalim gradovima su neformalna inicijativa Građanke i građani Rijeke, SOS – centar za nenasilje i ljudska prava te udruga Pariter, u ovom gradu poznate po borbi za ljudska prava.

Izvor: Index.hr