fbpx

Hvata vas nostalgija za Game Boyem i imate viška novca? Izašla je konzola koja može riješiti te problemčiće

Ako ste odrasli u 90-ima, velike su šanse da ste ili imali Game Boy, ili ste bili zavidni onom klincu iz razreda koji ga je imao i nonstop igrao. No, možda vaš stari Game Boy više ne radi, možda želite novi ili si jednostavno želite ispuniti želju iz djetinjstva. Analogue, američka tvrtka koja radi retro konzole visoke kvalitete, vidi priliku za zaradu upravo na takvim željama. Njihova najnovija konzola, Pocket, modernizira koncept nekadašnjeg Game Boya, koji je ove godine navršio punih 30 godina.

Radi se o uređaju koji oblikom podsjeća na Game Boy Pocket iz 1996. godine, no podržava ‘kazete’ tri generacije Game Boyeva, što je preko 2700 igara. Glavna boljka tih generacija Game Boya su bili relativno loši ekrani, čak i za vrijeme u kojem su proizvedeni, no Analogue Pocket nudi 3,5 inčni ekran s rezolucijom 1600 x 1440 piksela, što je gotovo deset puta više od standardnog Game Boya. Ekran je naravno osvijetljen i u boji, što je postao slučaj tek s Game Boy Advancedom.

Neće stati samo na Game Boyu

Uz odličan ekran, Analogue Pocket ima litij-ionsku bateriju puni se preko USB-C utora koji se koristi na većini današnjih mobitela i na sve više laptopa na tržištu. Međutim, igre se ne moraju igrati samo preko ‘kazeta’, već se mogu pohraniti i na SD karticu, s koje se mogu direktno pokrenuti.

No, podrška za igre neće stati samo na naslovima za Game Boy. Analogue radi i na adapterima preko kojih će se moći igrati igre za Segin Game Gear i Neo Geo Pocket Color, uz neke druge. Pocket bi prema riječima tvrtke trebao odavati počast mobilnim igrama, a cilj im je podržati sve mobilne platforme na Pocketu.

Switch Lite ima istu cijenu

Uz konzolu, Analogue razvija i postolje preko kojeg će se konzola moći spojiti na televizor, stoga bi se preko nje mogle igrati i druge konzolne igre, poput originalnog Links Awakeninga. Postolje će se prodavati odvojeno od konzole, no za sada nema najava o cijeni.

Analogue je inače poznat po retro konzolama visoke kvalitete. Dosad su napravili nove verzije NES-a, SNES-a i Sega Genesisa, no niti jednu moderniju verziju prijenosne konzole. Analogue Pocket bi trebao stići na tržište negdje u 2020. godini, po relativno visokoj cijeni od 199,99 dolara.

Po istoj cijeni se može kupiti i Nintendov Switch Lite, na kojemu se također može igrati poneka retro igra iz Nintendove prošlosti, no samo ako se plaća godišnja pretplata na Switch Online za 20 dolara.