fbpx

“Jednom izdajnik, uvijek izdajnik! Vi niste takvi, makakvi..”

Županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač otvorenim se pismom obratio ravnateljici Narodnog muzeja Zadar, Renati Peroš. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.


Gospođo Renata Peroš,
običaj je da pismena adresirana na osobu započinju sa riječju poštovana/poštovani. Budući da ja vas niti poštujem niti cijenim nisam mogao, a ni želio svoje obraćanje vama započeti sa izrazom poštovanja.

Međutim postoje oni koji vas poštuju i spremni su za vas podmetnuti leđa ma što god napravili. To su vaši dragi HDZovci. Iza njihove slijepe privrženosti vama stoji teško dokučiva sila. Stoga sam se nemalo iznenadio da ne kažem i prenerazio kada se na nastavljenoj sjednici županijske skupštine 04.10.2019. godine pronio glas kako nećete doći braniti Izvješće Narodnog muzeja zbog uganuća zgloba. To mi isprva nikako nije bilo jasno. Zbog bavljenja sportom distorziju zgloba sam imao na desetke puta, što me nikada nije sprječavalo u obavljanju dnevnih aktivnosti. Pa i bivši predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega je dolazio na sjednice vijeća sa štakama nakon operacije koljena. Onda mi je sinulo.

Sigurno je to neka strašna distorzija nad distorzijama, možda opasna i po život. Baš ste pegula, prije dvije godine niste branili izvješće vjerojatno zbog neke pogibeljne bolesti slične distorziji zgloba (možda i pogibeljnije), a prošle godine ste doživjeli svojevrsnu sinkopu zaboravivši pitanja vijećnika postavljena netom prije izlaska za govornicu.

Ne bi vi nikada ostavili na cjedilu svoje HDZovce da umjesto vas kusaju kašu koju ste zakuhali. Znate kako glasi ona stara narodna: jednom izdajnik, uvijek izdajnik. A vi niste takvi, makakvi. Siguran sam da ćete doći na treći nastavak sjednice županijske skupštine 10.10.2019 godine jer nikada nisam vidio ni čuo da netko ne može stati na nogu 6 dana nakon distorzije zgloba. Samo pazite da vam se ne dogodi neka nova pegula, ograničite akrobatske aktivnosti na minimum. Jer znate kakvi su ljudi, svašta im pada na pamet. Početi će sumnjati da namjerno izbjegavate pitanja vijećnika na skupštini.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač