fbpx

KLUB VIJEĆNIKA SDP-a: Izlaz iz ove situacije vidimo samo u raspisivanju novih izbora

Povodom ponovnog prekida Županijske skupštine Zadarske županije oglasio se klub vijećnika SDP-a sa priopćenjem za javnost koje objavljujemo u cijelosti.


Danas je po drugi put odgođena 13. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije.

Po prvi put nisu prihvaćene izmjene proračuna. Vladajući nisu imali natpolovičnu većinu od ukupnog broja članova Županijske skupštine, kako je propisano Statutom i Poslovnikom. Oporba je ponudila odustajanje od sporne treće točke dnevnog reda o imenovanju Renate Peroš za ravnateljicu Narodnog muzeja Zadar. Smatrali smo da se sjednica mora nastaviti kako bi se mogle donijeti neke druge bitne odluke za građane, kao što su omogućavanje ogrjeva socijalno ugroženim obiteljima, koncesije, imenovanje mrtvozornika i dr, međutim je isto odbijeno. Mi smo u skupštini da bismo donosili ne bilo kakve odluke, već zakonite i moralne odluke u općem interesu, a ne interesu grupe, stranka ili pojedinaca.

Od samog konstituiranja saziva ove Skupštine , skupštinska govornica je poslužila kao sredstvo za igrokaz pojedinih vijećnika, a predsjednik u ovom sazivu nije uspio strukturirati samu formu zasjedanja sjednica. Nažalost neke liste su doživjele brojne prebjege, pa su građani ponovo prevareni i na lokalnoj razini kao i na državnoj. Izlaz iz ove situacije vidimo samo u raspisivanju novih izbora.

SDP- ov KLUB VIJEĆNIKA