fbpx

NE ČUDI ŠTO BRITANCI BJEŽE – Tajani: “Očekujemo da Šuica vrati povjerenje u projekt Europske unije”

U jučer održanoj predstavi u Europskom parlamentu Dubravka Šuica dobila je zeleno svjetlo na odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju.

A kako je to nazovi saslušanje izgledalo svjedoči hrvatski eurozastupnik Ivan Vilibor Sinčić.

“Čim bi netko spomenuo imovinu ili sukob interesa Dubravke Šuice skočio bi Tajani (predsjdenik EU parlamenta o.a,), udario sudskim batićem i rekao da je to već raspravljeno na odboru JURI (pravosuđe). A Odbor JURI, za razliku od odbora AFCO i svih drugih, zasjeda tajno bez javnosti i članovi moraju šutjeti o sadržaju sjednice. Kako se boriti za utvrđivanje činjenica pred javnosti? Tajnim sjednicama? Ušutkavanjem na javnim sjednicama?, komentirao je Sinčić.

Tijekom ispitivanja, Šuica je dobila samo jedno pitanje o porijeklu svoje imovine. Martin Sonneborn konstatirao je da je Dubravka Šuica prije 20 godina bila učiteljica u stanu od 60 kvadrata, a da joj sada ide jako dobro. Rekao je da sada ima automobile, rezidencije, dodavši hoće li tako pomoći i siromašnim građanima.

Iako je takva vrsta pitanja zabranjena jer se ne radi o temi, a što je konstatirao Tajani, Šuica je išla odgovoriti. Kaže da je Sonneborn čitao članke koji nisu istiniti.

– Kada govorite o meni otprije 20 godina, to nije istina. Neću u detalje, ali to nije unutar ovog doma, prije 20 godina sam živjela sa svojim suprugom u našem obiteljskom domu, koji je pomorski kapetan. Zarađivao je pristojnu plaću. Ako vas zanima, moja imovinska kartica je uvijek bila dostupna u svakoj instituciji u kojoj sam radila. Štogod ste htjeli bilo je jasno, dostupno i po pravilima i po žrtvi naše obitelji. Ne možete zamisliti kako je to biti pomorski kapetan. Sve je korektno i prema pravilima. Dat ću sve od sebe da pomognem siromašnima i onima kojima je to potrebno i mislim da će pet godina biti dovoljno za to, rekla je Šuica.

Šuici je na odmah čestitao i premijer Plenković.

“Čestitam Dubravki Šuici na potvrdi u Odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Veliki uspjeh za Hrvatsku!, napisao je na Twitteru.