fbpx

NEVRIJEME Padao ogroman pljusak, preko 2.000 munja paralo nebo

Sredozemna ciklona sve naglašenije djeluje na vrijeme na Jadranu. Iako je u srednjoj i južnoj Dalmaciji još suho i djelomično sunčano, u sjevernoj Dalmaciji je u prvom dijelu dana bilo mjestimice jakog grmljavinskog nevremena te je zabilježeno preko 2.000 munja

Prema podacima mreže Pljusak.com, u Starigradu Paklenici je uslijed jakog pljuska u samo dva sata palo skoro 50 litara kiše po kvadratnom metru. Lokalno je bilo bujica. Obilna kiša zahvatila je Zadar i širu okolicu tijekom jutra. U Žmanu na Dugom otoku pale su 33 litre kiše po kvadratnom metru, a u gradu Zadru 40 litara.

Grmljavinsko nevrijeme prema sredini dana pomiče se lagano na istok, tako da je iza 11 sati zahvatilo područje od Biograda na Moru preko Benkovca do Maslenice. I ondje se bilježe vrlo obilne oborine.

Kiša, pljuskovi i grmljavina tek će u noći na četvrtak zahvatiti cijelu Dalmaciju. Ponegdje će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru, a tijekom četvrtka slijede prestanak oborina i djelomično razvedravanje u drugom dijelu dana. Zapuhat će umjerena do jaka bura koja će biti najjača podno Velebita gdje se očekuju udari preko 140 km/h.

Sutra će i osjetno zahladiti.