fbpx

OPORBA TRAŽI KAZNENI PROGON Marina Dujmović Vuković zloupotrebom i malverzacijama prisvojila sredstva iz proračuna Županije (VIDEO)

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Marko Pupić-Bakrač je šokirao prisutne, zatraživši da zbog iznesenih informacija i činjenica ostavku podnese Marina Dujmović Vuković, aktualna ravnateljica županijske agencije ZADRA NOVA, donedavna dugogodišnja pročelnica Ureda župana Zadarske županije.

– Tražio sam od Županije spisak osoba kojima je sufinancirana energetska obnova kuća. Nisam ga dobio. To se inače objavljivalo u Službenom glasniku Zadarske županije, pa tako imate imena za 2016. i 2016. godinu, ali za 2017. imena su misteriozno nestala. A znate zašto? Zato što je u 2017. sredstva za energetsku obnovu od Županije dobio Miho Vuković, suprug Marine Dujmović Vuković, tadašnje pročelnice Ureda župana. Ona je bila na Kolegiju kada se donosila odluka da će se novac isplaćivati prema principu tko se prije javi. Naravno, imala je ekskluzivnu informaciju i njezin se suprug među prvima javio. I dobili su novac. Od Županije su za stolariju u svojoj kući dobili 25.185 kuna – izjavio je Pupić Bakrač.

– Prijavu je nadopunio netko drugi. Zaposlenik Županije, bivši inspektor Dario Ivankovkoji ju je prvi pregledavao, napisao je „nema ništa“. Svi papiri stigli su kasnije – kazao je Pupić Bakrač te zatražio od župana Božidara Longina da provjeri sve iznesene informacije te potom smijeni Marinu Dujmović Vuković sa mjesta ravnateljica Agencije ZADRA NOVA. Također, zatražio je i pokretanje kaznenog postupka protiv nje.

Kad sam postao župan, promijenio sam taj pravilnik, tako da djelatnici Županije i članovi njihovih obitelji ne mogu sudjelovati u ovakvim pozivima za sufinanciranje – kazao je Longin.

Uhvatili ste miša, a pobjegla vam je slonica – odgovorio mu je Pupić Bakrač, te sa govornice poručio Dariju Ivankovu da se ne utopi zbog Marine Dujmović Vuković, kao što se “ona utopila zbog Renate Peroš”, aludirajući na ostavku koju je na mjesto predsjednice Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar nedavno podnijela Marina Dujmović Vuković.