fbpx

PA NEKA PODUZETNIK NE UPLATI DONACIJU Kolindin izborni stožer voditi će Glavni državni inspektor

Nakon što je formiran izborni stožer predsjednice Republike na nacionalnoj razini, koji vodi Ivan Anušić, u tijeku je ustrojavanje stožera po cijeloj Hrvatskoj. Predsjedništvo zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a već je prošli četvrtak osnovalo stožer Kolinde Grabar-Kitarović za Zagreb, a njegov je voditelj je ni manje ni više – glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

“Pa neka se onda netko od poduzetnika usudi ne uplatiti donaciju za kampanju Kolinde Grabar KItarović, rekao je danas u saboru SDP-ovac Peđa Grbin.

Upozorio je kako je spajanje političke i represivne funkcije štetno.

Uistinu u državama liberalne demokracije nije uobičajeno da izborne kampanje vode ljudi koji pripadaju nekom represivnom tijelu. No, u HDZ-u u tome ne vide problem.

Tajnik Glavnog odbora Ivan Čelić, koji je operativni direktor predsjedničinog stožera u Zagrebu naglašava činjenicu da u ovom slučaju nije prekršen niti jedan hrvatski zakon.

“Formalno to njemu nije zabranjeno. Imate primjer Davora Božinovića, koji je ministar policije i kao takav dio represivnog aparata, ali je svejedno istovremeno međunarodni tajnik stranke. Ista je to analogija”, pojašnjava Čelić.