fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ “Da li imate informacije o malverzacijama van sudnice, budući je korumpirani sud oslobodio dva teška kriminalca?”

“Čak 94% građana Republike Hrvatske smatra da je pravosuđe loše i korumpirano. Razlog tome je naravno što to i jest tako. Tomislav Horvatinčić nije završio niti jednog jedinog dana u zatvoru a skrivio je nesreće u kojima je smrtno stradalo četvero ljudi a jedna osoba teže ozlijeđena amnestiraju ga takvi poput sutkinje Maje Šupe, Čobanković je za štetu od 30 milijuna kuna gulio krumpire, predsjednik županijskog suda u Zadru je prijatelj Sinovčića i sličnih likova Boris Babić, svima poznato tko je , što je i kakav je i tako da ne nabrajam dalje, mogao bih u nedogled…” kazao je županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač na županijskoj sjednici.

“Tvrtka Fimi medija je osnovana isključivo za izvlačenje javnog novca a u cestogradnji su otuđene milijarde. Sapunar je svjedočio kako je pronevjereni novac nosio Livakoviću na ruke. Usprkos svemu tome sud je Kalmetu i Livakovića oslobodio. Župane vi ste izjavili kako je presuda u skladu sa vašim očekivanjima te da ste vjerovali u ovakav ishod. Kako ste očekivali neočekivano i vjerovali u nevjerojatno da li ste osobno imali informacija o malverzacijama van sudnice budući je de facto korumpirani sud oslobodio dva teška kriminalca?”, pitao je Pupić-Bakrać župana Longina.

Župan Božidar Longin kratko je odgovorio da ne komentira nepravomoćne presude te da stoji iza onoga što je izrekao.

Nakon aktualnog sata pokazalo se da HDZ nema većinu u skupštini te im je na izglasavanju pao rebalans proračuna. U ime oporbe, vijećnica Marjana Botić je ponudila vladajućima da skinu s dnevnog reda točku o imenovanju Renate Peroš za ravnateljcu Narodnog muzeja, a da će oporba držati kvorum kako bi se izglasale točke bitne za rad poduzetnika i obrtnika te funkcioniranje županije poput koncesija, imenovanja porotnika, mrtvozornika… HDZ-ova većina taj prijedlog nije prihvatila . Oporba je izašla iz vijećnice s čime je srušen kvorum.

Nastavak sjednice zakazan je za četvrtak 10.10.2019. godine u 10 sati.