fbpx

SLIKA I PRILIKA DANAŠNJE HRVATSKE Mladi na rad u Njemačku i Irsku, predsjednica u London na predstavu

Dok mladi u potrazi za poslom i donekle pristojim plaćama masovno odlaze iz Hrvatske, političari na vlasti žive nekim potpuno drugim životom. Njihova slika i prilika je aktualna predsjednica države čiji život sve viša nalikuje životu starlete nego ozbiljne političarke. Samo što tu starletu financiramo mi.

I dok joj zemlju potresaju štrajkovi učitelja, umirovljenici primaju mizerije umjesto mirovina a poduzetnici se guše u bezbrojnim nametima koje im je servirala država, vrhovna poglavarka se za večernji izlazak odlučila ‘skoknuti’ avionom do Londona kako bi sa suprugom pogledala kazališnu predstavu.

“Predivno je bilo gledati našu Zrinku Cvitešić koja je ponovno zablistala na londonskoj sceni u hitu “Two ladies”!”, napisala je očito zadovoljna predsjednica na Facebooku uz fotografije.

Istovremeno joj doma učitelji štrajkaju zbog premalih plaća. Umirovljenici treći obrok u danu pronalaze u kantama za smeće. A mladi, koji ne vide nikakvu perspektivu u korupcijom i nepotizmom premreženoj zemlji, masovno iseljavaju.

No to kao da ne dotiće nebeske visine Kolinda Grabar Kitarović. Ona se dobro provodi na koncertima, utakmicama, pjeva, pleše, navija, te s vremena na vrijeme izvali koju političku poštapalicu o domoljublju i sličnim floskulama.