fbpx

Snijeg pao na Zavižanu, udari bure prevrtali kamione

Na Zavižanu jutros pada snijeg. Na tom je vrhu Velebita jutarnjim satima izmjerena temperatura od 0 stupnjeva. Kako se vidi sa snimke web kamera, snijeg je počeo padati na Zavižanu, a mogao bi početi padati i na Učkoj.

Snijeg pao i u Dalmaciji, bura prevrtala kamione

Dan obilježava i bura koja na velikom dijelu obale ima olujne udare. Podno Velebita puše olujna bura s orkanskim udarima. Primjerice, u okolici Senja izmjereni su udari do čak 156 km/h, na Krčkom mostu 144 km/h, Paškom mostu 145 km/h, a kod Maslenice 147 km/h. U Splitu bura ima udare do 68 km/h. Bura je toliko snažna da je prevrtala i kamione. Zbog bure je zatvoren promet autocestom na području Maslenice, a vjetar stvara probleme i na magistrali podno Velebita.

Meteorolozi najavili smirivanje vremena pa novo pogoršanje

U Hrvatskoj će u četvrtak prevladavati oblačno s kišom, češćom u Dalmaciji, gdje će još biti i lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

Zoran Vakula je za danas najavio još oborina pa razvedravanje, a za sljedeće dane hladno vrijeme s mogućnošću slabog mraza.

Meteorolozi već najavljuju novo pogoršanje vremena, i to već za subotu.

Danas hladnije, jaka bura, kiša pa razvedravanje.