fbpx

SVE SE ZATAŠKALO Zamjenik ravnatelja policije vozio 166 km/h u Briševu

Presretač je u mjestu Briševo kod Zadra snimio i zaustavio zamjenika glavnoga ravnatelja policije Josipa Ćelića koji je vozio triput više od dopuštenog.

Ćelića je presretač uhvatio kako vozi brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h.

Sve se dogodilo još u ožujku, a cijela prijava i snimka prekršaja onda su, kako je objavio RTL, misteriozno nestale iz policijske evidencije.

Vozio preko 150 tamo gdje je dozvoljeno 50. Onda je zvao načelnika zadarske policije da mu obriše prekršaj?

Po snimkama se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. Čak se vidi kako u jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50.

Upravo u tom dijelu presretač ga je na kraju i zaustavio, a policijski službenik evidentirao. Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Prema informacijama RTL-a, koji je objavio i snimku iz policijskog presretača, Ćelić ne samo da nije platio kaznu nego je na njegov izričit zahtjev slučaj uklonjen iz policijske evidencije. Navodno je cijeli slučaj prijavljen nakon današnjeg upita policiji, iako je zamjenik ravnatelja policije u teškom prekršaju uhvaćen još u ožujku.

A evo kako je policija odgovorila na novinarski upit.

Odgovor policije

“Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom – presretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana”, stoji u odgovoru Policijske uprave zadarske RTL-u.

I dalje je na istoj funkciji

Josipa Ćelića javnost je upoznala nakon afere oko kupovine luksuzne vile. Vodio je prometnu jedinicu Kobre. Bio je šef karlovačke policije. Prošle godine imenovan je zamjenikom glavnog ravnatelja policije.

Za ovakav slučaj inače je predviđeno podnošenje optužnog prijedloga, oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna. Zbog cijelog slučaja protiv policijskog službenika može ići i obavezni disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Još uvijek nije poznato je li Ćelić snosio ikakve sankcije, bilo kao građanin, bilo kao visoki dužnosnik u policiji, no ono što je sigurno jest da je i dalje na istoj funkciji.