fbpx

UHLJEBIO PRIJATELJA Ministra rada će savjetovati inženjer prometa koji se bavio kočionim sustavima

Novi ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, koga su u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) gdje je šefovao do odlaska u Vladu Andreja Plenkovića optuživali da se okružio prijateljima i osobama iz užeg zavičaja, nastavlja praksu i na novoj funkciji.

Iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava Telegram su obavjestili o novom članu ministrovog tima. ”Državni službenik Luka Čirko je na temelju Sporazuma o premještaju službenika, sukladno članku 76. a Zakona o državnim službenicima, s danom 19. listopada 2019., premješten iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, na radno mjesto višeg stručnog savjetnika. Gospodin Čirko ispunjava uvjete za raspored na navedeno radno mjesto, s tim da mu je, sukladno članku 56. Zakona o državnim službenicima, rješenjem o rasporedu utvrđena obveza polaganja državnog ispita u roku od šest mjeseci od dana rasporeda na radno mjesto”, stoji u dopisu Ministarstva.

Čirko je premješten u Ministarstvo rada i to, kako kažu Telegramovi izvori, na izričit zahtjev ministra Aladrovića. On bi, kako se saznaje, s manje od pet godina ukupnog radnog staža, trebao biti ministrov osobni savjetnik za EU fondove.

Zanimljivo je kako je Čirko je završio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu gdje je i magistrirao na temi cestovnog prijevoza. Objavio je nekoliko stručnih radova, među ostalim i ”Analiza opasnog položaja ceste u sprečavanju prometnih nesreće na državnim cestama u požeško-slavonskoj županiji”, te ”Utjecaj kočnog sustava na sigurnost vozila”.

Prije nego što se zaposlio u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ribarstvu, gdje je također bio savjetnik, Čirko je radio kao suradnik za upravljanje projektima u Razvojnoj agenciju u Pleternici.