fbpx

UMJESTO ODLIKOVANJA SUSPENZIJA U subotu prosvjed – “Pravda za zadarskog policajca”

Povodom suspenzije zadarskog policajca, primili smo obavijest inicijatora o organizaciji prosvjeda u subotu u 12 sati ispred 2. policijske postaje u Zadru. Naziv prosvjeda je “Pravda za zadarskog policajca”. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Povodom nedavnih napisa u medijima kako je zadarski policajac suspendiran jer je dao snimku prebrze vožnje jednog visokog policijskog dužnosnika, odlučili smo kao građani reagirati te stati u zaštitu ovog zviždača. Ovo je već postala praksa u Hrvatskoj da se zvizdači tretiraju kao državni neprijatelji ovako nakaradnog sustava u kojemu cvate nepotizam, kriminal i korupcija. Činjenica da u EU 18% građana izjavljuje da bi prijavilo korupciju ili bilo kakvu nezakonitost u radu institucija i njihovih predstavnika dok u Hrvatskoj samo njih 4%, govori o tome koliko nazadujemo u borbi protiv korupcije. Ne zaboravimo da je sadašnja predsjednica RH svoju kampanju zasnivala između ostalog i na obećanju zaštite zviždača, a potom im ukinula ured. Ako već nije zaštitila zviždače što vidimo na svim primjerima do sada pa i na slučaju zadarskog sudca Rogića koji je ukazivao na nepotizam na zadarskim sudovima pa se sad povlači po istima kao najveći kriminalac, barem smo postali druga Švicarska.

Stanje u državi, a posebno u našoj županiji je krajnje zabrinjavajuće i ako netko izvana ne intervenira i ne uvede reda, anarhija i bezakonje će se i dalje nastaviti. Zakon o zviždačima koji je stupio na snagu 1.7. 2019. su izrađivali upravo oni koji štite koruptivne radnje u protivnom bi u izradu zakona uključili dosadašnje oštećene zviždače koji su prošli i prolaze pravu golgotu: Ankica Lepej,Vesna Balenović, Sonja Vlahek, Željko Rogić i mnogi drugi.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže u subotu u 12 sati ispred 2. policijske postaje kod Kauflanda kako bismo dali podršku suspendiranom policajcu i ukazali na opetovano kršenje zakona od strane institucija. U svakoj normalnoj državi bi ovaj policajac bio odlikovan, a ne kažnjen.

Jasminka Adžić Sikirić,
inicijator prosvjeda