fbpx

Kolinda potvrdila da se nije šalila kada je izjavila da će Bandiću, ako bude osuđen, u zatvor nositi kolače

“Željela sam reći da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno”, tim je riječima predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas prilikom predaje potpisa za predjedničku kandidaturu potvrdila da se nije šalila kada je rekla ‘da će Bandiću, ako bude osuđen, u zatvor nositi kolače’.

Podsjetimo, premijer je za njenu izjavu rekao kako misli da se predsjednica šalila.

Radi se naime o presedanu, neviđenom u bilo kojoj uljuđenoj državi.

Kolindino mišljenje kritizirala je i udruga Zviždač.

Udruga koja se bori protiv kriminala i korupcije, poslala je priopćenje za medije u kojem se njihova predsjdnica, Vesna Balenović, osvrnula na izjave aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

“Prema vlastitim najavama Kolinda Grabar Kitarović mogla bi uskoro u Remetinec. Nakon što je prošli tjedan otpjevala rođendansku pjesmu gradonačelniku Milanu Bandiću, protiv kojeg je pred pravosudnim tijelima pokrenut niz kaznenih postupaka i darivala ga tortom ukrašenom s predsjedničkim obilježjima, sinoć je na opće iznenađenje javnosti otišla i korak dalje. U kamere Media Servisa izjavila je da će Gradonačelniku Zagreba, ako bude osuđen, u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno.

“Ako je Predsjednica dosljedna u namjeri da bude lojalna i ne napušta svoje stare prijatelje makar bili i osuđivani, morat će u Remetinec ponijeti malo veću košaru, kako za kolače ne bi bili zakinuti i njeni ostali dragi prijatelji”, rekla je Vesna Balenović pa nadodala: “Na početku svog predsjedničkog mandata jedna od prvih odluka Kolinde Grabar Kitarović bila je neopravdano ukidanje Ureda za zviždače na Pantovčaku. Time je prevarila zviždače, koji su najranjivija i najpoštenija skupinu građana, obećala im potporu, a nakon pobjede ih odbacila. To je učinila s nevjerojatnom lakoćom, jer očito među poštenim i pravdoljubivim građanima i zviždačima nije imala prijatelje. Tijekom mandata široke ruke dijelila je predsjednička pomilovanja osuđenim kriminalcima, silovateljima i svojim donatorima. Sada, na kraju predsjedničkog mandata s lakoćom najavljuje da će s kolačima u Remetincu posjećivati svoje pravomoćno osuđene prijatelje. Iz navedenog jasno je na koji način je Predsjednica do sada zamišljala i provodila svoju nultu stopu tolerancije na kriminal i korupciju.”

Kako ne bi morao osuditi i ograditi se izjava Kolinde Grabar Kitarović, koja je njegov izbor i izbor HDZ-a u dolazećoj predsjedničkoj utrci, vidno šokiran, osramoćen i nezadovoljan premijer Andrej Plenković izjavio je da spornu izjavu nije gledao, te da smatra kako se Predsjednica šalila. Na žalost, svima koji su gledali istup Predsjednice, jasno je da nije u pitanju nikakva šala, već sramotna izjava iza koje Predsjednica čvrsto stoji. Mislim da dijelim mišljenje velikog broja građana da bismo u Remetincu, kad već to toliko silno želi, radije vidjeli građanku Kolindu Grabar Kitarović, nego predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, komentirala je Balenović.

Bandić je ulaz u prostore svoje stranke danas oblijepio Kolinidim plakatima.

Danas je predala više od 200.000 potpisa za svoju kandidaturu.

https://www.youtube.com/watch?v=omBnjFRLGnY&feature=emb_title