fbpx

Moralna policija Ministarstva poljoprivrede progoni Pupića-Bakrača zbog političkog djelovanja

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač, koji radi kao inspektor za ribarstvo, dobio je još jednu prijavu zbog svog javnog djelovanja. Ovaj put etičkom povjerenstvu Ministarstva poljoprivrede. O tome je Pupić Bakrač svemu obavijestio javnost. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


Ovo spada u rubriku vjerovali ili ne. Od moralne policije Ministarstva poljoprivrede dobio sam dopis da se očitujem o svom političkom radu. Odgovor će biti u veselom tonu, najavio je županijski vijećnik uz presliku prijave koja mu je jučer stigla.

From: Lana Bogdan
Sent: Friday, December 13, 2019 10:55 AM
To: Marko Bakrač
Subject: Pritužba povjerenici za etiku Ministarstva poljoprivrede

Poštovani g. Pupić- Bakrač ,

zaprimila sam pritužbu u kojoj podnositelj pritužbe smatra da ste povrijedili Etički kodeks državnih službenika (“Narodne novine”, br. 40/2011 i 13/2012, u daljnjem tekstu: Etički kodeks ), odnosno da ste povrijedili pravila ponašanja državnih službenika i etička načela na temelju kojih su državni službenici dužni postupati tj. da niste pri iznošenju osobnih stavova pazili na ugled državne službe i osobni ugled kako je predviđeno člankom 8. Etičkoga kodeksa.

Na temelju članka 19. i članka 20. Etičkoga kodeksa dužna sam provesti postupak ispitivanja osnovanosti navedene pritužbe te Vas molim za pisanu izjavu o istoj.
Ovim putem Vam prosljeđujem i poveznice na koje se podnositelj pritužbe poziva te Vas molim za pisanu izjavu/očitovanje o svim navodima u istima.

https://zadardanas.hr/2019/11/ne-mogu-dokuciti-je-li-se-pravi-glupa-ili-je-glupa-ili-je-u-pitanju-jedno-i-drugo/

http://www.znet.hr/2019/11/ili-se-samo-pravi-inspektor-pupic-bakrac-predsjednicu-javno-nazvao-glupom-hoce-li-konacno-biti-sankcija/

Molim Vas da mi potpisanu, pisanu izjavu dostavite u roku od 7 dana pisanim putem i putem e-maila.

S poštovanjem,

Povjerenica za etiku Ministarstva poljoprivrede
Lana Bogdan