fbpx

Aktivist Bernieja Sandersa: Treba nam gulag u Americi, bogate na giljotinu

Pripadnik predizbornog stožera američkog kandidata za predsjednika, senatora Bernieja Sandersa, uhvaćen je kako priznaje da želi oružanu revoluciju nakon koje bi bogate poslao na “giljotinu”, a republikance u “reedukacijske logore”.

Martin Weissgerber, koji je navodno plaćeni terenski organizator za Južnu Karolinu u Sandersovom stožeru, potajno je snimljen u razgovoru s desničarskim aktivistom koji mu se očito lažno predstavio kao ljevičar i Sandersov simpatizer.

Nakon što je zadobio njegovo povjerenje, aktivist inicijative Project Veritas na piću u restoranu izvukao je iz njega prilično nevjerojatna priznanja za nekoga tko radi u predizbornom stožeru jednog od vodećih kandidata za predsjednika SAD-a.

“Uvijek sam govorio, znate, ja sam komunist”, rekao je otvoreno Weissgerber, odskačući na ovaj način od Sandersa koji se deklarira kao demokratski socijalist.

“Spreman sam za jebenu revoluciju, brate”

“Spreman sam početi bacati cigle i boriti se”, dodao je aludirajući na poznatu taktiku vađenja cigli iz pločnika i bacanja na policiju u nasilnim prosvjedima diljem svijeta.

Objasnio je da je u kontaktu s radikalnim ljevičarskim grupama diljem zemlje kako bi organizirali masovne i nasilne prosvjede Žutih prsluka, poput onih u Francuskoj (iako su francuski Žuti prsluci ideološki raznorodni), u slučaju da Sanders izgubi i da predsjednik Donald Trump dobije još jedan mandat.

“Ja ću se jednostavno naoružati. Želim naučiti pucati i ići trenirati. Spreman sam. Spreman sam za jebenu revoluciju, brate”, izjavio je ovaj Sandersov aktivist.

“Bogate na giljotinu”

“Bogate na giljotinu”, dodao je. A onda je prešao na obranu Sovjetskog Saveza i njegovog zloglasnog gulaga, sustava radnih logora u kojima je između 1930. i 1953. zatvoreno oko 18 milijuna ljudi, od čega je 1,5 do 1,7 milijuna ondje i umrlo zbog nehumanih uvjeta i teškog prisilnog rada.

Dapače, Weissgerber očito misli da bi gulag trebalo otvoriti i u Americi i poslati Trumpove republikance u njega: “Ono što će nam pomoći je da pošaljemo sve republikance u reedukacijske logore.”

Gulag je bio “predivna stvar”

“Gulag je osnovan kao reedukacijski logori… Prvi gulag je otvoren, jesi li čuo za Belomorkanal? Ljudi su dolazili iz Amerike da bi radili na Belomorkanalu, za sovjetski projekt, za komunistički projekt. To je predivna stvar”, izrazio je svoje divljenje ovaj mladi američki komunist. Inače, riječ je o projektu izgradnje kanala prilikom koje je navodno umrlo između 12 i 25 tisuća prisilnih radnika iz gulaga.

“Znate što? Mi imamo više zatvorenika sada u ovoj zemlji nego što je Rusija imala na vrhuncu gulaga”, dodao je koristeći prokušanu taktiku “whataboutisma” ili, našim riječima – “a što je s drugom stranom”.

“Naučio sam ova sranja tek kad sam počeo učiti o Sovjetskom Savezu na fakultetu. Sovjetski Savez nije bio užasan. Mislim, za ženska prava Sovjetski Savez je bio najprogresivnije mjesto na svijetu”, rekao je.

Nahvalio je i AK-47, poznatiji kao kalašnjikov, kao trijumf sovjetske vojne tehnologije i “razarač imperijalizma i kolonizacije”. “Sovjeti su napravili jebeno najopakiju, najučinkovitiju pušku na svijetu”, divio se Weissgerber.

Želi “ukinuti Kongres” i dati svu vlast Sandersu

Iznio je i ideju da se naprosto “ukine Senat, Predstavnički dom (Kongresa), pravosudnu granu i prepustimo nekome poput Bernieja Sandersa i njegovom uredu sve odluke o klimi”.

Project Veritas, koji predvodi konzervativni aktivist James O’Keefe, već je prethodno snimio još jednog Sandersovog terenskog organizatora iz Iowe, Kylea Jureka, koji je s njim podijelio svoje jednako nasilne i ekstremno ljevičarske ideje.

“Slobodni govor ima posljedice. Tako da ako Trumpa ponovo izaberu, što? Jebeni gradovi će gorjeti”, rekao je, među ostalim, Jurek, također potajno snimljen kamerom. I on je hvalio gulag kao legitimnu metodu komunističke borbe protiv “kontrarevolucionara”.

“Da, nećete čuti Bernieja da kaže ‘gulag’, ali, ono, ja sam skroz za gulag, ono, mislim da znatan dio našeg društva treba reedukaciju”, rekao je tako Jurek.

Project Veritas je, valja napomenuti, prilično kontroverzna organizacija. Neke njihove ranije akcije potajnog snimanja demokratskih aktivista, političara i državnih službenika kritizirane su zbog selektivnog editiranja i vađenja iz konteksta u svrhu širenja teorija zavjera. Trojica profesora sa Sveučilišta Harvard proglasili su ih “desničarskom platformom za dezinformiranje”. No u ovom slučaju izjave Sandersovih aktivista zaista govore same za sebe.