ALESKIĆ USPOREDIO BANKE S KARTELIMA “Opljačkale su građane, a sad rade sve da im ne vrate novac!”

O slučaju koji je izazvao zgražanje javnosti gdje je Raiffeisen Banka objavila poziv za odabir PR agencije, a u kojem traži usluge pritiska na Ustavni sud oko slučaja kredita u švicarcima oglasio se Goran Aleksić, saborski zastupnik stranke SNAGA.

“Ovo je samo nastavak nepoštenog poslovanja u Hrvatskoj, koji traje dugi niz godina”, rekao je Aleksić z aportal Dnevno.

“Banke su svojim PR spinovima u medije plasirale informacije da su sporni krediti u bili zakoniti, a sada je kao ‘šlag na tortu’ došla ova vijest o vršenju pritiska na sudove. To je kazneno djelo, i svaka agencija koja bi prihvatila takav posao, bila bi podložna kaznenom progonu“, istaknuo je saborski zastupnik.

Aleksić smatra kako bi se u priču trebao uključiti i DORH te istražiti ovaj slučaj.

Od prve presude prema kojoj je utvrđena ništetnost kredita u francima, javljaju se svakojaki pokušaji da banke ne vrate novac građanima.

“Od prve pravomoćne presude, banke su upregle sve snage kako bi izbjegle plaćanje onog što moraju vratiti potrošačima koje su opljačkale. U posljednje vrijeme sve češće angažiraju profesore s pravnih fakulteta koji pišu podneske na presude. Ti podnesci ne drže vodu, to nije pravo mišljenje”, nadodao je.

Za banke u Hrvatskoj Goran Aleksić nema niti jedne lijepe riječi. Štoviše, Hrvatsku udrugu banaka uspoređuje s kartelom, a najavio je da će i ovaj slučaj ponovo kazneno prijaviti jer u čitavoj priči itekako ima materijala za kazneno gonjenje.

O slučaju se danas oglasio i guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić, koji je kazao kako je neugodno iznenađen te da će provesti nadzor nad tom bankom, kako bi vidjeli o čemu se radi.