fbpx

BANDIĆ POLUDIO Žena mu pred sud donijela stvari za zatvor

Danas se održava novo ročište na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram. Aktivisti su još jučer najavili kako će doći pred sud i održati performans te su poručili kako će ih se sigurno čuti.

Prije ročišta okupili su se ispred sudnice i drže transparente. U jednom trenutku pojavio se Milan Bandić.

Aktivisti su mu vikali da je kriv, a jedna žena mu je prišla i ponudila upakirane potrepštine za zatvor.

“C vitamin, ručnik s njegovim imenom, wc-papir, četkicu za zube”, opisala je aktivistica što je u poklon-paketu za gradonačelnika i dodala kako njih dvoje ili troje sigurno ulazi u sudnicu, što ovisi o tome koliko će mjesta ostati nakon ulaska reportera.

Bandić je povike da je kriv i paket žene pokušao ignorirati. Bijesno je nešto promorljao kroz zube pa se bez zaustavljanja uputio u sudnicu.

Optužnicom se prvookrivljenom Milanu Bandiću, kao gradonačelniku Grada Zagreba, i drugookrivljenom Slobodanu Ljubičiću, kao predsjedniku Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o kojeg je jedini osnivač Grad Zagreb, stavlja na teret da su, od listopada 2013. do svibnja 2014. godine, po dogovoru i na traženje trećeokrivljenog Petra Pripuza, predsjednika Uprave trgovačkog društva CE-ZA-R d.o.o., člana C.I.O.S. grupe, društvima C.I.O.S. grupe pogodovali prilikom dodjele poslova na zbrinjavanja otpada Grada Zagreba, iako je postojala mogućnost zbrinjavanja otpada od strane Zagrebačkog holdinga privremenim skladištenjem, razdvajanjem i sortiranjem, za što je Zagrebački holding od Grada Zagreba trebao ishoditi dozvolu koju drugookrivljeni Slobodan Ljubičić, sukladno dogovoru, nije tražio.

Suđenje je danas formalno krenulo ispočetka nakon što je Uskok optužnici u slučaju Agram pripojio optužbe za zbrinjavanje otpada.

Svi se izjasnili da ‘nisu krivi’

Uz Bandića na optuženičkoj klupi našao se i vlasnik CIOS-a Petar Pripuz i još 15 optuženika, dok je postupak u odnosu na Slobodana Ljubičića razdvojen zbog zdravstvenih razloga.

Svi okrivljenici izjasnili su se da nisu krivi za optužbe po kojima je grad bez javnog natječaja dodjelio CIOS-u posao zbrinjavanja otpada.

Suđenje uz novinare prate aktivisti među kojima i Dario Juričan, kandidat u nedavnoj predsjedničkoj kampanji koji Bandića javno proziva zbog korupcije.

Aktivistica iz udruge Siget Gordana Pasanec poručila je kako žele da sud donese konačnu i pravednu odluku.

“Nemoguće je da on nije nikad kriv. Sramotno je da se mijenjaju iskazi i da se optužnice stalno nadopunjuju radi nečijeg interesa”, rekla je, dodavši kako će građani danas pokazati da im je dosta mita i korupcije.