fbpx

Buckinghamska palača objavila: Harry i Meghan ostaju bez kraljevskih titula

Princ Harry i vojvotkinja Meghan Markle više neće upotrebljavati svoje kraljevske titule i neće primati javna sredstva za kraljevske dužnosti, priopćila je Buckinghamska palača. Par također više neće formalno predstavljati kraljicu.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa poručili su i da namjeravaju vratiti 2,4 milijuna funti poreznih obveznika koji su otišli za renovaciju njihove kuće Frogmore Cottage koja će i dalje ostati njihov obiteljski dom u Velikoj Britaniji. Ovaj novi aranžman stupa na snagu u proljeće ove godine, priopćila je Palača.

Žele postati financijski neovisni 

Ova vijest stiže deset dana nakon što su princ Harry i supruga Meghan objavili da će se odreći uloge viših članova britanske kraljevske obitelji, raditi na tome da budu financijski neovisni i dio godine živjeti u Sjevernoj Americi.

“Namjeravamo se odreći uloge viših članova kraljevske obitelji kako bi radili i postali financijski neovisni, i dalje dajući punu podršku kraljici”, priopćili su tada.

Problemi sa tabloidima 

Harry i Megan su posljednjih mjeseci govorili o tome da im teško pada medijski pritisak povezan s njihovom funkcijom.

Kažu da su odluku donijeli nakon višemjesečnih razgovora. “Planiramo rasporediti vrijeme između Velike Britanije i Sjedinjenih Država uz poštivanje naših dužnosti prema kraljici i zajednici”.