fbpx

CVRTILA: “Ako sin generala Kruljca ne ide u zatvor zbog 5 kg droge, o kakvoj borbi protiv dilera Plenković govori?”

U HRT-ovoj emisiji Studio 4 gostovao je kriminalist Željko Cvrtila. Osvrnuo se na problem droge i njene prodaje na ulicama Splita te na najava premijera Plenkovića da će pooštriti zakon koji sankcionira kupoprodaju opojnih supstanci.

“Ma o kakvoj borbi protiv dilera premijer govori? Kod sina jednog našeg generala (Kruljca) policija je pronašla 4,5 kg marihuane, 28 grama kokaina, vagu, uređaj za prešanje i više od 100.000 eura u novčanicama. Na kraju on nije osuđen zbog prodaje već samo zbog posjedovanja droge te je kaznu jednogodišnjeg zatvora zamijenio radom za opće dobro. Kako nakon takvog slučaja itko iz ove vlade može govoriti o borbi protiv droge?, ističe Cvrtila.

Podsjetimo, sin generala Mladena Kruljca tvrdio je na sudu da droga pronađena u njegovom stanu nije njegova već da je čuva za nekog Toma Forda, kojeg nije poznavao. Iako su se mediji ismijavali iz njegovog iskaza, na kraju je osuđen na beznačajnu kaznu. Tijekom procesa general Kruljac je snimljen u kafiću zajedno s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je ovog vikenda najavio u Splitu da će nadležna tijela pojačati borbu protiv raspačivača droge i onih koji se bave organiziranim kriminalom.

“Ojačat ćemo aktivnosti iz područja pravne sigurnosti. Mijenjat ćemo zakone ako treba, postrožiti borbu protiv onih koji raspačavaju drogu, koji se bave organiziranim kriminalom, koji mlade navode sa zdravog puta na delinkventna i devijantna ponašanja, rekao je Plenković na svečanosti obilježavanju 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Splitu. Plenković je to rekao u kontekstu prošlotjednog trostrukog ubojstva pripadnika narkomiljea u Splitu, koje je u središtu grada počinio 25-godišnji Filip Zavadlav.

U nastavku Cvrtila je naglasio kako policije ima dovoljno za rat s dilerima, no oni su krivo raspoređeni.

“Većina ih je u uredima a najmanje ih je na terenu. Ljude treba izvući van, na ulicu, a ne da se guraju po kancelarijama, smatra Cvrtila.

Dodaje kako policija u pravilu kvalitetno odradi posao da bi na kraju dileri na sudu dobili smiješne kazne.

“Očito je problem u pravosuđu”, zaključuje Cvrtila.