fbpx

Kovač žestoko kritizirao Plenkovića

Milanović je novi predsjednik Republike Hrvatske. Jasno je to bilo nakon što je obrađeno više od 80 posto biračkih mjesta. U međuvremenu je obrađeno i više od 95 posto biračkih mjesta.

Milanović ima prednost od gotovo 100 tisuća glasova.

HDZ-ov Miro Kovač, o kojem se spekulira kao o kandidatu za šefa ove stranke, obrušio se na politiku svoje stranke.

“Ovo je sigurno poraz koji boli, posebno nakon neuspjeha u izborima za Europski parlament. Građani su uputili kritiku, birači HDZ-a su nam uputili poruku da nešto moramo promijeniti ako želimo pobijediti za Hrvatski sabor, a izbore želimo dobiti ove godine”, kaže Kovač za Novu TV.

Na pitanje tko je kriv za poraz, Andrej Plenković ili Kolinda Grabar-Kitarović, Kovač nije htio decidirano odgovoriti. “Detaljno ćemo analizirati razloge ovog neuspjeha. To nismo napravili dovoljno dobro nakon izbora za Europski parlament”, rekao je Kovač, koji je prije pet godina bio na čelu stožera Grabar-Kitarović.

Kaže da je Kolinda žrtva politike stranke

O detaljima će, kaže, uskoro govoriti na stranačkim tijelima. “Ugrubo možemo reći da je ona platila cijenu za politiku koja se vodila u proteklom razdoblju. To je vrlo jasno i to moramo shvatiti ozbiljno u HDZ-u. Neke stvari moramo promijeniti”, ponovio je Kovač.

Nije htio odgovoriti hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a. “To sad nije tema. Kad dođe vrijeme za unutarstranačke izbore onda ćemo svi koji imamo ambiciju iskazati tu ambiciju”, kaže Kovač, a na pitanje bi li on kao predsjednik HDZ-a doveo Grabar-Kitarović do pobjede također nije htio precizno odgovoriti.

“To je hipotetsko pitanje. Mogu samo gospodinu Anušiću čestitati na odrađenom poslu”, poručio je Kovač, dodajući da on nije član Predsjedništva stranke pa neće moći govoriti na sjednici toga tijela u utorak. “Platio sam cijenu borbe za demokraciju. Hvala lijepa”, rekao je Kovač.