fbpx

Kujundžić se javio prvi put nakon smjene, napao medije pa sam sebe nahvalio

Smijenjeni ministar zdravstva Milan Kujundžić oglasio se danas priopćenjem u kojem navodi da nakon 39 mjeseci odlazi s mjesta ministra zdravstva i vraća se u sabor i na svoje radno mjesto u KB-u Dubrava i na Medicinskom fakultetu.

“Mom odlasku prethodio je orkestrirani medijski napad potaknut grupacijskim interesima, a povod je moja imovinska kartica”, tvrdi Kujundžić u priopćenju u kojem ustraje u tvrdnji da se radilo samo o formalnoj nomotehničkoj omaški kod ispunjavanja imovinske kartice, pri čemu je točno naveo sve svoje nekretnine, ali nije precizno naveo broj kvadrata.

“Posljednjih dana u medijima izlazi niz napada i neistina, kojima se diskreditira moj životni rad i dignitet, moja obitelj i prijatelji. Po već viđenom modelu, stvara se negativna percepcija u javnosti bez provjeravanja činjenica ili saslušavanja druge strane”, navodi Kujundžić.

Sve te neistine, kaže Kujundžić, demantirao je jučer zajedno sa svojim odvjetnikom na konferenciji za novinare, a danas je odvjetnik uputio u vladu i Središnjicu HDZ-a detaljno očitovanje o svim nekretninama i njihovom stjecanju. Isto očitovanje bit će upućeno i Povjerenstvu za sukob interesa.

Otkrio što će raditi nakon smjene

“U dogovoru s premijerom odlazim s mjesta ministra zdravstva u vladi i vraćam se na svoje mjesto u sabor, koje sam dobio na parlamentarnim izborima 2016. preferencijskim glasovima, kao i na svoje mjesto u KB-u Dubrava i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Sve vrijeme mandata radio sam teško, pošteno i najbolje što sam znao te što smatram da je u interesu za našu državu i budućnost”, poručuje Kujundžić i podsjeća na svoje poteze tijekom mandata, poput novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, uspješnog povlačenja sredstava iz EU fondova u iznosu od oko dvije milijarde kuna, opremanja brojnih bolnica, dvostrukog povećanja broja specijalizacija, povećanja plaća zdravstvenim radnicima za 18 posto, uvođenja prioritetnih lista čekanja za bolesnike s po život opasnim bolestima itd.

“Pokrenuo sam nabavu PET/CT uređaja kako bi se država riješila zastarjele tehnologije, kao i financijski štetnih odnosa i monopola privatne tvrtke, za što bi vlada trebala donijeti odluku ovih dana”, naglašava Kujundžić.

Bivši ministar u priopćenju se još jednom ispričava javnosti za “šlampavo” ispunjenu imovinsku karticu, a onome tko dođe na čelo Ministarstva zdravstva želi uspjeh u radu.