fbpx

NIJE JOŠ OTKRIVENO SVE Kujundžić ima još jednu kuću koju je prenio na djecu, tu su i stanovi kupljeni gotovinom…

U Imovinskoj kartici bivšeg ministra zdravstva otkrivene su brojne nelogičnosti. No, na tom mjestu trebala bi biti upisana samo imovina državnog dužnosnika i njegove supruge. Kod Milana Kujundžića posebno je zanimljivo da ogromnom vrijednošću nekretnina raspolažu i njegova djeca, za koju se ne vidi kojim su to poslovima i zaradama te nekretnine stekli.

“Ministar kujundžić imao je još jednu kuću koju je prenio na djecu. Tu su i stanovi kupljeni gotovinom koji također glase na djecu. Nigdje se međutim ne može vidjeti kojim su to poslovima djeca zaradila tu gotovinu, otkrio je glavni urednik Nacionala, Berislav Jelenić danas na okruglom stolu pod nazivom ‘Korupcija i porijeklo imovine’ koju je organizirao Živi zid.

Očito je da će u slučaju bivšeg ministra biti posla za DORH.

Istovremeno je danas Stranka Ivana Pernara podnijela prijedlog zakona kojim bi se kazne zatvora drastično povećale kazne za primanje i davanje mita.

“Kratke zatvorske kazne pretvorili bi u kazne dugotrajnog zatvora. Primjerice, Ivo Sanader je za uzimanje mita od 10 milijuna eura dobio kaznu zatvora od 6 godina, gdje će izdržati dvije trećine kazne. Službena osoba koja zahtjeva ili primi mito danas može biti kažnjena zatvorom od 1 do 10 godina. Mi predlažemo kaznu na od 5 na 20 godina zatvora, rekao je Ivan Pernar.