fbpx

PLENKOVIĆ O KUJUNDŽIĆU SADA, KAO O KUŠČEVIĆU NEKADA: “Razgovarat ćemo o njegovoj kući”

Premijer Andrej Plenkovići iz Davosa je komentirao ministra zdravstva Milana Kujundžića i njegove kuće.

Na upit našeg reportera Hrvoja Krešića o napisima Telegrama o nesrazmjeru vrijednosti imovine ministra i onoga što je navedeno u njegovoj imovinskoj kartici kaže:

“Nisam imao vremena puno vidjeti, vidio sam sad prije susreta s vama, vidjet ću se suta s ministrom pa ću s njim razgovarati, vjerujem da će to pojasniti.”

Novinar Telegrama Andrej Dimitrijević gostovao je u N1 Studiju uživo vezano za otkriće o novoj kući ministra zdravstva Milana Kujundžića i nesrazmjera cijene te kuće s onim što stoji u njegovoj imovinskoj kartici.

Andrej Dimitrijević pojašnjava da je ministar u tom slučaju pravdao kupovinu pozajmicom i štednjom, ali ta njegova tvrdnja, kaže, nema uporišta u njegovoj imovinskoj kartici.

No priči o ministrovim nekretninama tu nije kraj. “Mi smo danas objavili novu priču iz koje se vidi da je ministar Kujundžić otvoreno lagao javnost i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa”, rekao je Dimitrijević.

Naime, ministar i supruga kupili su kuću u Markuševcu 2010. za 100.000 eura. Tu su kuću založili da bi dobili kredit i iz ugovora o kreditu u čijem je Telegram posjedu,vidi se da je procijenjena vrijednost kuće u Markuševcu veća od 316.000 eura.

Godine 2016. ponovno dižu kredit i kuća je i tada zalog, a u novom kreditu procijenjena je na oko 200.000 eura dok ministar cijelo vrijeme tvrdi da je kuća vrijedna 900.000 kuna. I treći put je kuća procijenjena zbog kupovine nove kuće na Maksimiru i ona je tada iznosila 290.000 eura.

“Imamo jednog ministra kojem su banke tri puta radile procjenu kuće i zaključile da vrijedi dvostruko ili trostruko više, a on cijelo vrijeme u imovinsku karticu piše da kuća vrijedi 900.000 kuna. Znači laže nas, laže javnost”, smatra Dimitrijević.

Nevjerojatno mu je da kada su ga pitali je li siguran da kuća vrijedi samo 900.000 kuna da je rekao da jest iako je, smatra Dimitrijević, i tada znao da to nije istina.

“Ako ne znate popuniti imovinsku karticu zašto sjedite u Vladi? Meni je nevjerojatno da premijer Andrej Plenković sam nije dao ostavku nakon što ga je Lovro Kuščević uvjerio da je sve u redu. Sada će i s Kujundžićem sjesti da mu objasni kao što mu je Kuščević objasnio.

Ne znam kako može objasniti predsjedniku Vlade da je bio zaboravan ili da ga je vještak nasanjkao”, rekao je Dimitrijević i dodao da je premijeru na Twitteru ovaj slučaj prinio pozornosti.


VEZANI ČLANCI

KAKO ĆE KUJUNDŽIĆ OBJASNITI OVO? Lagao o vrijednosti svoje vile u Zagrebu, drastično joj umanjio cijenu