fbpx

PODNESENA KAZNENA PRIJAVA PROTIV IRENE ĆOSIĆ Kao direktorica Zračne luke Zadar s računa tvrtke bez pokrića prebacila novce na račun udruge, pa sklopila fiktivni ugovor s tvrtkom

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 54 i 73 godine, koje se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski.hr, 54-godišnjakinja koja je 73-godišnjakinji uplatila novce jest bivša dirketorica Zračne luke Zadar koja je udruzi Novi put Svile 2017. godine uplatila 75 tisuća kuna nakon čega je kasnije sa 73-godišnjakinjom sklopila fiktivni ugovor na drugu udurgu.

Kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa zadarskog područja, 54-godišnjakinja sa zadarskog područja sumnjiči da je bez valjane pravne osnove tijekom 2017.godine s računa tvrtke na račun jedne udruge uplatila 75 tisuća kuna, dok se 73-godišnjakinju sa zagrebačkog područja sumnjiči da je kao odgovorna osoba udruge uplaćeni novac koristila za osobne potrebe.

Također se obje sumnjiče za krivotvorenje službene isprave, jer su nakon isplaćenog novca sačinile fiktivni ugovor o zajmu na ime druge udruge, koja niti ne postoji.

Protiv 54-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, a protiv 73-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog pronevjere, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju ( pomaganje) i krivotvorenja službene isprave.

Izvor: Zadarski.hr