fbpx

PORUKA MLADIMA-ODLAZITE! Ovo je Šime Brkljača, on je umjesto HDZ-ovog šefa APN-a trebao dobiti POS-ov stan

Otkriće RTL-ove Potrage da je HDZ-ov v.d. direktor APN-a Krešimir Žunić kupio POS-ov stan za manje od 1000 eura po kvadratu izazvalo je zgražanje javnosti te je on odmah smijenjen.

RTL je razgovarao i s čovjekom koji je umjesto Krešimira Žunića trebao dobiti POS-ov stan, ali nije.

“Dan prije otvaranja natječaja koji je bio 26. studenog 2018. sam autobusom otputovao u Zagreb s namjerom da dođem prvi i podnesem taj zahtjev. Primio me jedan gospodin, predao sam sve dokumente i imam za to potvrdu. Zivkali smo APN stalno i pitali kada će biti rezultat”, kaže nam Šime Brkljača i nastavlja:

“Na Badnjak 2018. godine sam dobio mail od APN-a u kojem je pisalo da sam prvi za dobiti taj stan, dakle kad se stan oslobodi, da ja ulazim u taj stan. Ali taj stan je bio slobodan kada smo ga žena i ja išli gledati. Bio je potpuno prazan, nov”, rekao nam je Brkljača.

Novinarka RTL-ove Potrage Danka Derifaj, gostujući u RTL Direktu, rekla je da su, kada su vidjeli njen prilog, Šime i njegova supruga bili šokirani.

“Kada su shvatili što se dogodilo, zvali su APN ljuti i šokirani. Nikada nisu dobili odgovor o rezultatu javnog poziva. Danas su joj rekli da joj ne mogu odgovoriti, da imaju krizne sastanke. Ovo je poruka mladim ljudima da idu iz ove zemlje”, kazala je Derifaj.

Podsjetimo, državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje.

A onda je za manje od 1000 eura po četvornom metru, ondje, zajedno sa sinom, stan kupio, ni manje ni više nego zamjenik direktora te agencije, a do danas prvi čovjek APN-a Krešimir Žunić. Moćni HDZ-ovac koji je u ime APN-a sjedio i u Povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima.