Pretučeni Leon Lučić iz Krim tima 2 već je osuđen za napad sjekirom na odvjetnike

Zvijezda serije Krim tim 2, bivši policajac Leon Lučić koji je trenutno u bolnici zbog teških ozljeda zadobivenih u tučnjavi nakon što je od jednog zaprešićkog poduzetnika pokušao iznuditi 100 tisuća eura, prije tri mjeseca nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Pazinu zbog ozbiljnih prijetnji smrću, javlja Glas Istre.

On je u Dugoj Uvali još u lipnju 2016. sjekirom napao odvjetnike Marina Fola, Mirellu Paolu Frlan i djelatnika Industrogradnje Igora Stepanića te prijetio tadašnjem predsjedniku Uprave Industrogradnje Josipu Galincu. Lučić je za to uvjetno osuđen na devet mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine, za dva kaznena djela za koja su predviđene maksimalne zatvorske kazne od tri, odnosno šest godina.

Valja naglasiti da je zbog tih događaja Lučić uhićen u Puli 23. lipnja 2016. te mu je određen istražni zatvor iz kojeg je pušten nakon pet dana. Ako Lučić bude osuđen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, a pazinsku nepravomoćnu presudu potvrdi viši sud, Lučić će morati odslužiti i devet mjeseci zbog onoga što je napravio u Istri.

Sjekirom nasrnuo na vozilo

Njegov napad na odvjetnike koji zastupaju turističko naselje u Dugoj Uvali i radnika te prijetnje koje im je izrekao ne djeluju nimalo bezazleno. Naprotiv, prema presudi bi se moglo zaključiti da pukom srećom tog dana u turističkom naselju na istočnoj obali Istre nitko nije ozlijeđen jer Lučić je na koncu sjekirom nasrnuo na vozilo u Istri poznatog odvjetnika Marina Fola i njome razbio suvozačevo staklo, gdje je sjedio djelatnik Industrogradnje Stepanić.

Odvjetnici su, inače, u pratnji Stepanića došli u Dugu Uvalu ne bi li dogovorili mirnu predaju ugostiteljskog objekta koji je u najmu imao Lučićev šogor, piše Glas Istre.