fbpx

Prvi potpuno električni Volvo XC40 izazvao zanimanje kupaca i prije početka prodaje

Iz Volvo Carsa smo dobili obavijest kako imaju veliki interes kupaca za svoj prvi potpuno električni model XC40 Recharge P8 AWD, koji još nije službeno pušten u prodaju.

Kažu da su deseci tisuća kupaca pokazali veliko zanimanje za električni SUV XC40, a još prije službenog početka prodaje primili su nekoliko tisuća narudžbi.

Tvrtka Volvo Cars želi da do 2025. potpuno električni automobili predstavljaju 50% njihove globalne prodaje, a ostatak hibridni. Kao što smoe već pisali u 2019. godini prodali su gotovo 46.000 plug-in hibridnih vozila, što je povećanje za 23 posto u odnosu na 2018. godinu i više nego dvostruko više nego u 2017. godini. Tijekom četvrtog tromjesečja 2019. plug-in hibridna vozila činila su više od 20 posto svih prodanih Volvo vozila u Europi.

Također biljež veliki i kontinuirani rast u pogledu internetskih konfiguracija kupaca za vozila linije Recharge koja su sačinjavala otprilike trećinu svih konfiguracija u regiji tijekom četvrtog tromjesečja 2019. godine.

„Jasno je da se kupcima sviđa ono što vide u našoj liniji automobila Recharge“, izjavio je Björn Annwall, voditelj EMEA i globalnih komercijalnih operacija. „Naši automobili Recharge su sve što kupci očekuju od Volva, uz dodatak vrhunskog potpuno električnog ili hibridnog pogonskog sklopa.“

XC40 Recharge P8 je prvi automobil iz obitelji potpuno električnih vozila Volvo. Predstavlja pravu prekretnicu za Volvo Cars kao prvi električni automobil tvrtke i prvi Volvo s potpuno novim informativno-zabavnim sustavom koji pokreće Googleov operativni sustav Android.

Kao potpuno električna verzija uspješnog XC40 SUV-a, prvog Volva koji je osvojio prestižnu nagradu Europski automobil godine, XC40 Recharge P8 zasnovan je na kompaktnoj modularnoj arhitekturi (CMA), platformi razvijenoj u suradnji s Geely Group.

Pogonski sklop na sve kotače XC40 Recharge P8 nudi domet od preko 400 km (WLTP) s jednim punjenjem i snagom od 408 KS. Na brzom punjaču bateriju će biti moguće napuniti do 80% kapaciteta za 40 minuta.

Novi Android informativno-zabavni sustav nudi kupcima visoki stupanj personalizacije, poboljšanu razinu intuitivnosti uz brojne Googleove servise i usluge.

Dok su razvijali sigurnosne elemente izvornog XC40, sigurnosni inženjeri tvrtke Volvo Cars potpuno su preoblikovali i ojačali prednju strukturu linije Recharge P8 kako bi riješili nedostatak motora, te tako udovoljili visokim sigurnosnim zahtjevima Volvo Carsa i osigurali da vozač i putnici budu sigurni kao i u bilo kojem drugom vozilu Volvo.

Baterija je zaštićena sigurnosnim kavezom ugrađenim u sredinu karoserije automobila, a njezino postavljanje u pod automobila također spušta težište automobila, radi bolje zaštite od prevrtanja.

Izvor: Autonet.hr