fbpx

SDP-ovac napadnut dok je lijepio izborne plakate

Zadarski gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta sinoć je fizički napadnut dok je lijepio izborne plakate kandidata svoje stranke, Zorana Milanovića.

Napad se, javlja Zadarski.hr, dogodio oko 23:10 sata, nešto manje od sat vremena prije nego što je na snagu stupila izborna šutnja.

Incident se dogodio kod zadarske gradske tržnice dok je s dvojicom kolega iz stranke lijepio plakate predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, a napad koji je izveden ličilačkim valjkom je potvrdila i policija.

“Protiv 37-godišnjeg počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Utvrđeno je da je 30-godišnjaka udario valjkom po ruci, a on u napadu nije ozlijeđen”, poručili su iz policije.

SDP-ovca napao djelatnik NK Zadra

Kako neslužbeno doznaje portal Zadarski.hr, Radetu je napao djelatnik NK Zadra, 36-godišnji Damir Pankasz, i to nakon što je Radeta ponovno zalijepio Milanovićev plakat, koji je Pankasz prije toga odlijepio.

Radetu je udario valjkom u ruku, nakon čega je intervenirala policija. Nakon što je ispitan u policiji, protiv Pankasza je redovnim putem podignut optužni prijedlog.

Radeta je o napadu objavio i post na Facebooku:

“Sve ono što smo radili proteklih dana bilo je iz srca vjerujući u normalnu Hrvatsku, normalni grad, normalnu i civiliziranu sredinu u kojoj će napokon neke stvari krenuti na bolje. Zadnji dan kampanje, očito poprilično nervozno i nestabilno, krenuo je i Zadarski HDZ vjerojatno potaknut lošim anketama i stanjem na terenu”, napisao je Radeta.