fbpx

STIER: “U HDZ-u postoji alternativa koja će promjene provesti brzo i učinkovito”

HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier osvrnuo se na stanje u vladajućoj stranci i koaliciji, te poručio da u HDZ-u postoji alternativa aktualnom vodstvu, koja će biti spremna provesti potrebne promjene. Bivši šef diplomacije kojeg se spominje kao jednog od protukandidata Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima rekao je novinarima u Saboru da HDZ mora imati demokršćansku crtu koja može spojiti konzervativne i nešto liberalnije članove koji će se moći prepoznati u HDZ-u

‘HDZ kroz takvu platformu može dobiti podršku hrvatskih građana’, kazao je Stier.

Nije dao konkretan odgovor na pitanje je li HDZ, po njegovom sudu, otišao previše u centar i bi li on koalirao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

‘Odgovoran prema stranci i državi – postoji alternativa, ona će biti spremna provesti promjene na jedan brz, institucionalan i učinkovit način’, kazao je Stier.

Dodao je da nije zadovoljan s ovakvom vladajućom koalicijom.

‘O tome sam se izjasnio kada je trebalo, kada se ta većina stvarala. Danas, dok Hrvatska predsjedava Vijećem Europske unije i u izbornoj godini, treba biti odgovoran prema državi. Neka vladajuća koalicija sada odradi posao do kraja, da budemo odgovorni prema međunarodnoj poziciji Hrvatske, a HDZ će prije parlamentarnih izbora imati unutarstranačke izbore, na kojima će naši članovi odlučiti kojim smjerom će ići. Alternativa će biti spremna’, zaključio je Stier.