fbpx

U more kraj Zlarina srušio se vojni helikopter, spasioci su pronašli jedno tijelo

Portal Šibenik.in maloprije je objavio kako je pronađeno tijelo jedne osobe iz helikoptera koji se jutros srušio. Neslužbeno nam je potvrđeno kako je vijest točna. Portal 24sata objavio je neslužbenu informaciju da je iz mora izvučeno tijelo pilota i da su ga pokušali reanimirati. Slobodna Dalmacija navodi da u potrazi za drugim članom posade sudjeluju tri broda – jedan Lučke kapetanije i dva policijska, a angažirani su i ronioci.

Kod otoka Zlarina u more je pao helikopter. Informacija o tome zaprimljena Policijskoj upravi šibensko-kninskoj u 11.06, a prema njoj helikopter je pao između Zablaća i Zlarina.

“Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci”, kazala nam je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Također ističu kako će nove informacije o događaju priopćiti čim stignu na mjesto na kojem je došlo do pada. Nekoliko minuta kasnije Telegramu je potvrđeno kako je riječ o vojnom helikopteru u sastavu MORH-a.

Informaciju je potom potvrdio i MORH iz kojeg su naveli kako je u more pao helikopter Kiowa OH-58 D i to tijekom trenažnog leta koji je započeo u 10 sati i 30 minuta. “Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade”, dodali su. Šibenik.in navodi kako su iznad Zablaća i Zlarina danas letjela dva helikoptera Kiowa, a jedan je na putu iz smjera Vodica prema Zlarinu pod još nerazjašnjenim okolnostima pao u more.

Iz Ministarstva su najavili konferenciju za novinare u vojnoj bazi Zemunik u 14.30 sati.

“Prema Zemuniku su se uputili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević , načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec“, priopćili su iz MORH-a.