Zvijezda serije “Krim tim 2” Leon Lučić ucjenjivao poduzetnika za 100.000 eura pa brutalno pretučen

Leon Lučić, bivši policajac i glumac u nekadašnjoj RTL-ovoj seriji KT2 (Krim tim 2), završio je u bolnici s teškim ozljedama glave nakon što je izvukao deblji kraj u pokušaju iznuđivanja jednog zaprešićkog poduzetnika.

Lučić je od poduzetnika M.D. tražio da mu plati 100 tisuća eura kako bi mu sredio navodnu utaju poreza. Lučić je, doznaje portal Index, poduzetniku došao s autentičnim papirima Porezne uprave tražeći novac u zamjenu za zataškavanje cijelog slučaja. Poduzetnik je sve prijavio policiji.

Policija se nije pojavila na dogovorenom mjestu

“Policija je popisala i označila novac koji je poduzetnik trebao odnijeti na mjesto sastanka, na odmorište uz autocestu pokraj Draganića. On je to i napravio, ali kad se pojavio na dogovorenom mjestu, policija se nije pojavljivala. Kako je na sastanak došao u pratnji prijatelja, a s Lučićem je dogovorio da dođe sam, ovaj je podivljao i počeo pratitelja tući drškom pištolja po glavi. U sukob se uključio i poduzetnikov prijatelj i pretukao Lučića”, izjavio je za portal Index izvor upućen u cijeli događaj.

Objavljene poruke

Audiosnimka do koje je došao RTL, a koju ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena koja je nekoliko dana trajala prema zaprešićkom poduzetniku od kojeg su tražili 100 tisuća eura i prijetili obitelji.

“Moraš mi samo reći auto s kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, ne izlazi iz auta. Znači, izlaziš ti sam. Auto na auto… Razumiješ? Nemaš brige. Bio bi ja veliki kreten”, čuje se na audiosnimci.

Objavljene su i poruke.

“Skupljam cijeli dan lovu i zovem one koji mi u tome mogu pomoć. A ti, ako si tako pametan i znaš da ja zovem, onda bi trebao znati da je 100.000 ozbiljna cifra i da čak i banka treba tri dana”, napisao je poduzetnik u SMS-u, na što je dobio odgovor: “100 skupi i budi spreman donijeti gdje ti se kaže u protivnom zanemari sve izrečeno. Sutra svatko živi svoj život i radi svoj posao. Lp.”

Čovjek je ucjene odmah prijavio policiji, ali oni na primopredaji nisu bili. Tu je došlo do sukoba.

Izvor: Index.hr