fbpx

Danijel Pavić je žrtveno janje, štite se krupnije ribe

Nakon podizanja optužnice od strane USKOK-a protiv službenika županije Danijela Pavića i 15 vlasnika kuća županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač preneražen takvim razvojem događaja oglasio se Priopćenjem o tom slučaju. Podsjetimo se Pupić-Bakrač je na aktualnom satu skupštine Zadarske županije predočio dokumentaciju kojom inkriminira bivšu predstojnicu Ureda župana sada ravnateljicu agencije Zadra Nova Marinu Dujmović-Vuković i pomoćnika pročelnika Daria Ivankova. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
U medijima je objavljena vijest kako je USKOK podignuo optužnicu protiv djelatnika županije Danijela Pavića i 15 vlasnika kuća zbog malverzacija oko energetske obnove objekata koje je sufinancirala Županija.

Danijela Pavića nadležnim institucijama prijavio je osobno župan Longin. Međutim u cijeloj priči najmanji problem je Danijel Pavić. Radi se o organiziranoj skupini unutar Županije gdje je Danijel Pavić bio najniže rangirani djelatnik i vrlo moguće da je radio uz pritisak više rangiranih, po njihovim naputcima. Na aktualnom satu županijske skupštine iznio sam neoborive dokaze koji inkriminiraju visokorangirane županijske službenike. Od Longina sam zatražio odgovore i da malverzacije prijavi nadležnim institucijama. Odgovore ne dobivam a ne samo da Longin svoje stranačke drugove nije prijavio nadležnim institucijama već ih je imenovao na nove sinekure.

Pored svih dokaza koje sam podnio i javno ih prezentirao za govornicom županijske skupštine nevjerojatno mi je da institucije sistema ništa ne poduzimaju. Okomili su se isključivo na Danijela Pavića po Longinovoj prijavi dok krupnije ribe nitko ne dira. Danijel Pavić je završio mjesec dana u pritvoru kako ne bi prikrivao dokaze i utjecao na svjedoke a krupne ribe , članovi HDZa i veliki vjernici slobodno šetaju, danas obitavaju u prvim redovima na svetoj misi, primaju pričest. Omogućeno im je da se dogovaraju i prikrivaju dokaze u čemu im pomažu i stručne službe županije. Usprkos požurnicama koje šaljem i tvrdnjama da posjedujem još materijalnih dokaza nitko me od nadležnih tijela nije kontaktirao ni ispitao. Ignoriraju čak i dopis koji im je u tom smislu poslao zamjenik Državnog odvjetnika Republike Hrvatske Dinko Cvitan.

Budući više nemam povjerenja u neovisnost institucija sistema koje očigledno rade dirigirano, koga Longin prijavi toga procesuiraju a koga ne prijavi toga amnestiraju eventualnom njihovom pozivu neću se odazvati. Na idućoj sjednici skupštine Zadarske županije iznijeti ću nove šokantne dokaze koji će dodatno rasvijetliti slučaj. Postati će bjelodano jasno što je tko u cijeloj priči i zašto Dario Ivankov kojeg sam više puta javno prozvao da se očituje šuti. Nadam se da će nakon toga Longin prijaviti zaista odgovorne te da će se krenuti sa procesuiranjem.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač

 

I pomoćnica pročelnika dobila 30.000 kuna, ali je Pupić Bakrač nije prozvao iako je to znao! Možda zato što poznaje njezinog muža…?