fbpx

GLAVNI TAJNIK SDP-a: “Idemo u borbu protiv korupcije i u reformu pravosuđa”

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas rekao je danas u Osijeku kako je korupcija najveća rak-rana u Hrvatskoj i da će se, stoga, SDP u svom programu za predstojeće parlamentarne izbore zauzimati za borbu protiv korupcije i reformu pravosuđa.

Uoči sastanka s predsjednicima slavonskih županijskih organizacija SDP-a i stranačkim koordinatorima za 4. i 5. izbornu jedinicu, Vukas je kazao kako će se SDP, uz ove teme, zauzimati za poboljšanje zdravstvenog sustava i poljoprivredu, koja je, kako je rekao, zapostavljena.

Kaže da Slavonija može biti prosperitetna regija

Predsjednik osječko-baranjskog SDP-a, saborski zastupnik Domagoj Hajduković, ocijenio je kako je tzv. projekt Slavonija “čisti PR projekt” jer, kako je rekao, “istok Slavonije stalno nazaduje, demografski je, socijalno i gospodarski devastiran dio Hrvatske”.

Vukas je istaknuo da Slavonija u budućnosti može biti prosperitetna regija iz koje građani neće iseljavati, a da se ne bi iseljavali, moraju im se stvoriti životni uvjeti za ostanak.

“Zbog toga u Hrvatskoj treba iskorijeniti korupciju, koja je najveća rak-rana. Dok se ne napravi prava reforma pravosuđa, dok se korupcija ne iskorijeni, teško ćemo bilo što napraviti u Slavoniji i u bilo kojem dijelu Hrvatske”, poručio je Vukas.

Izvor: Hina