fbpx

PALME PODLEGLE U NEHIGIJENSKIM UVJETIMA Gradska upravo zakopaj se pepelom (FOTO)

Povodom novog slučaja uništavanja zelenila u Zadru oglasila se Marjana Botić. Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.


Nakon režimskih poklada kojima ste se našim novcem ponovno rugali sa građanima sa tom nesretnom Ritom Orom, sa Pepelnicom stigla je Korizma i vrijeme kajanja – ali to vama vjerojatno nije na dnevnom redu.

Pa samo neka vam poručim u svoje i u ime par staraca iz mog dvorišta (nije svako zlo zlo: djece koja bi se tu igrala kao mi kad smo bili mali, više nema, pa više ne moramo gledati i taj jad kad su od djece važniji par stolova) – uglavnom u ime starosjedioca samo vam želim reći: zakopajte se u pepeo. Sa svim vašim uredima i pročelništvima.

Onda bi vidjeli kako je nama svaki dan gledati kako ste ugušili grad.

Slike “proljetne rekonstrukcije“ jedne od “terasa“ koje ste dozvolili da unište srž Grada, samo je jedan od stotina primjera u Zadru. Ovu “terasu“ koju je vaša prethodna uprava dala nekom svom nazovi poduzetniku, koji je cijeli jedan gradski mali perivoj pretvorio u smrdljivi plastični štekat od skoro 100 m2, na ne znamo koliko godina, ali sigurno dok ne uništi sve zeleno i gradsko u njemu.

Napravi pustoš po mjeri vašeg hdz a na mjestu perivoja sa nekad predivnim visokim palmama, zelenilom i klupama dostupnima za svakog građanina i posjetitelja. Palme su se par godina mučile ispod plastike i montažnog poda koji se pere kako se već takvi užasi peru, a sad su palme počele potpuno sušiti, javlja mi moja stara draga susjeda. Tužna. I ljuta.

Ne na tog “poduzetnika“ nego na vas koji mu omogućavate da to radi. Ljuta sam i ja kad sam jutros vidjela stanje i prvu usahlu palmu.

Usput cijeli se taj štekat hranom i pićima opslužuje iz jednako smrdljive prostorije od 15tak m2, pa me zanima moramo li nas nekolicina biti dežurni prijavljivači svega što svi vide kako ne valja i nije po zakonu ili ima u Zadru neka inspekcija koja za to prima plaću i slučajno radi svoj posao? Očito nema.

Kako se netko domogao cijelog malog zaštićenog (?) perivoja između Kneževe palače i ulice minut od glavnog gradskog trga, pod ovakvim nehigijenskim uvjetima i sa ovakvim “projektom“ terase, pitanja su koje će se odgovoriti tek ukoliko građani Zadra nakon 30 godina pravljenja da su glupi i slijepi preuzmu svoj grad nazad u svoje ruke. Do tad ovako. Mučenje.

S poštovanjem,

županijska vijećnica Kluba Akcije mladih i Mosta

Marjana Botić