fbpx

Beroš iz Knina poručio: “I dalje se moramo držati mjera”

“Razgovarali smo o popuštanju mjera, o očuvanju zdravlja i gospodarskih aktivnosti, i dalje je potreban oprez i poštivanje svih mjera koje pomažu smanjenju širenja virusa. Apsolutno je i dalje najbitnije čuvati taj razmak između nas i da radimo sve da spriječimo njegovo širenje”, rekao je Beroš na početku press konferencije nakon posjeta kninskoj bolnici.

“Jučer je prezentiran vladin plan relaksiranja mjera, prema kojemu bi 4. svibnja javnozdravstvene ustanove i one privatne trebale početi s vraćanjem u uobičajeno funkcioniranje (…). Vjerujem da neće biti većih problema, ali isto tako naglašavam da se to neće dogoditi u jednom trenutku”, izjavio je Beroš nakon posjeta Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos” u Kninu.

Ustvrdio je da će normalizacija zdravstvenog sustava ovisiti o broju zdravstvenih djelatnika, kazavši da se smanjuje broj onih koji su u samoizolaciji.

Beroš: Za očekivati je bilo da će se dogoditi proboj virusa u zdravstvene institucije, zadovoljni smo reakcijom kninske bolnice

“Vjerujem da će i s aspekta potrebe zdravstvenih djelatnika biti ispunjena kvota potrebnih”, poručio je Beroš.

Naglasio je važnost da u slučaju poteškoća sa zdravstvenim kadrovima, javni i privatni zdravstveni sektor budu oslonjeni jedni na druge, da međusobno surađuju i da se nadopunjuju.