fbpx

Država katamaranom vraća hrvatske državljane iz Italije u Zadar

U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Vlada RH osigurala je repatrijacijsku liniju katamaranom „Jelena“ iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinije.

Polazak katamarana iz luke Ancona je planiran u nedjelju 5. travnja u 15 sati, dok je povratak u zadarsku luku Gaženica predviđen za 18:30 sati. Karte se kupuju na katamaranu. A kakav tretman očekuje putnike nakon što dođu u zadarsku luku, objašnjava epidemiolog dr. Alan Medić:

Njih ćemo prepratiti, selektirati one koji pripadaju našoj županiji i njih ćemo anketirati i ako osoba bude imala uvjeta za kućnu samoizolaciju onda ide kući, a ako ne bude onda ide u organiziranu karantenu u zajednici kao što smo i dosad imali situaciju.

Prema posljednjim informacijama iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, dosad se za ovaj transport javilo 34 putnika, od čega ih je polovica iz Crne Gore. Iz Ministarstva pozivaju sve hrvatske državljane koji se žele katamaranom vratiti kući, da se jave Veleposlanstvu RH u Rimu.

Kao što je već najavljeno, Vlada RH osigurala je repatrijacijske komercijalne letove za povratak hrvatskih državljana iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske, koji su planirani u subotu 4. travnja u popodnevnim satima.