Jučer su predstavljene e-propusnice – već danas ne funkcioniraju

Krizni stožer 23. ožujka je donio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj, a ministar uprave Ivan Malenica jučer je predstavio uslugu “e-Propusnica”, kojom će se, kako navodi, ubrzati i digitalizirati cijeli proces te evidentirati sve izdane propusnice.

Međutim već je danas postalo jasno da su predstavili projekt koji ne funkcionira, a zbog toga je Varaždinska županija danas izvijestila da je do daljnjeg obustavljeno odobravanje propusnica zatraženih putem aplikacije e-Propusnice.

Varaždinska županija odustala od e-propusnica do daljnjega

“Obavještavaju se građani Varaždinske županije da je do daljnjega obustavljeno odobravanje propusnica zatraženih putem aplikacije e-Propusnice. S obzirom na tehničke poteškoće i niz otvorenih pitanja vezanih uz samu aplikaciju i e-propusnicu, lokalni stožeri civilne zaštite na području naše županije će do daljnjega propusnice izdavati na dosadašnji način, a iste će biti do završetka faze prilagodbe prihvaćene od službenika PU varaždinske”, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Ministar Davor Božinović danas je izjavio da su poslodavci izdali 8740 e-propusnica, stožer civilne zaštite 3578, liječnici primarne zdravstvene zaštite 215, a tijela državne uprave 193 e-propusnica.

“Zbog velikog broja zahtjeva za e-propusnicama došlo je do poteškoća koje nadležni rješavaju u hodu i vjeruju da će sustav raditi bez pritiska. Važno je shvatiti da su e-propusnice namijenjene za aktivnosti koje su nužno potrebne i neodgodive situacije i poslove i ne treba ih zloupotrebljavati”, rekao je Božinović.

Dodao je da zbog eventualnih poteškoća pri izdavanju e-propusnica nema prostora za nikakvu zabrinutost jer svi koji nemaju pristup navedenim uslugama i dalje mogu podnijeti zahtjev putem e-mail adrese stožera ili liječnika primarne zdravstvene zaštite.