fbpx

PLENKOVIĆ: “Plaća i mirovina ima za ožujak, a za dalje ćemo vidjeti”

Premijer Andrej Plenković predstavio je u vladi drugi paket gospodarskih mjera. No osim o mjerama, progovorio je i o mogućem smanjivanju plaća u javnom sektoru.

Kazao je kako je u mandatu ove vlade bilo povećanja plaća, ali da su sada nove okolnosti i da će se razgovarati sa sindikatima. Kazao je da novca za plaće i mirovine za ožujak ima, a da će se za dalje vidjeti.

“Uz sve ovo što ćemo raditi, idemo i u razgovore sa socijalnim partnerima, prije svega sa sindikatima, gdje moramo razgovarati kako možemo ići prema daljnjim uštedama s obzirom na prava koja sada postoje. Bili smo sretni s porastom plaća, no u ovakvim trenucima moramo razgovarati sa sindikatima, što i kako dalje. Bit će novaca i za mirovine i za plaće za ožujak, a o isplati za travanj ćemo vidjeti što ćemo dogovoriti, s obzirom na izazove”, rekao je Plenković.

Dodao je kako u ovoj situaciji “ne smije biti sukoba između privatnog i javnog sektora”.

Da nema javnog sektora, danas ne bi mogli biti zahvalni medicinskim sestrama i liječnicima koji se bore za naš život. Moramo naći sredstva. Kao odgovorna vlada moramo činiti ono što i do sada – biti odgovorni prema našim građanima”, rekao je Plenković, iako nitko ni nije spominjao da bi se liječnicima plaće trebale smanjivati.